23948sdkhjf

Ny anläggning för Scandi Standard efter köp

Kycklingjätten blir majoritetsägare i danska Rokkedahl Foods genom dotterbolaget Danpo.
Scandi Standard har slutit ett avtal om att köpa 51 procent av Rokkedahl Foods genom sitt danska dotterbolag Danpo.

Enligt Scandi Standard är köpet inte något som kommer att påverka nettoomsättning eller rörelseresultat i någon större utsträckning, utan ses som ett steg för att snabbare utveckla ett nytt premiumkoncept i Danmark.

– Jag är nöjd med investeringen i Rokkedahl Foods, som kommer att vara en utmärkt plattform för att snabbt utveckla segmentet för ekologisk och frigående kyckling, säger vd Leif Bergvall Hansen i ett pressmeddelande.

Dessutom får Scandi Standard genom köpet tillgång till Rokkedahls nya slakthus, som enligt företaget ger goda förutsättningar för att producera ekologisk och frigående kyckling.

– Danpo kommer därför att överföra all sin nuvarande produktion av sådan kyckling till Rokkedahl Foods efter investeringen, säger Leif Bergvall Hansen.

Familjen som äger Rokkedahl kommer fortsatt att äga 49 procent samt anläggningen i Kølby. Den senare kommer hyras av Rokkedahl, samtidigt som ett avtal om att förvärva resterande 49 procent av företaget om fem år har slutits.

Rokkedahl, vars ägare också driver ett lantbruksföretag som levererar kycklingar, har i dag varumärken som Rokkedahl Kylling, Himmerland Kylling och Limfjordskylling.

Köpet förväntas slutföras 1 september.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094