23948sdkhjf

Gefleortens mejeri effektiviserar produktutbud – varslar 20 personer

"För att kunna nå lönsamhet på mejeriet behöver vi göra förändringar både i sortimentet och i produktionen"
I ett pressmeddelande skriver Gefleortens mejeri att man kapar antalet artiklar i utbudet med ungefär 50 procent. Anledningen är att man har en vikande försäljning och ett negativt resultat. Dessutom skär man ner på personalstyrkan med 20 anställningar.

"Vi ser under året en vikande försäljning, speciellt på mjölk och yoghurt vilket ytterligare har förvärrat lönsamheten. Detta kräver åtgärder för att mejeriet i Gävle skall kunna vara kvar och utvecklas som ett lokalt mejeri."

Målet nu är att spara närmare 20 miljoner kronor. Detta uppnås bland annat med förenklat produktutbud.

– Vi slutar att producera olönsamma produkter medan Gefleortens mjölk, Dalamjölk, fil, grädde, naturell CF och mild naturell yoghurt kommer att finnas kvar i sortimentet. Det behövs helt enkelt förändringar för att vi ska kunna skapa förutsättningar för att mejeriet ska kunna behålla bassortimentet, säger Magnus Lindberg, mejerichef Arla Gefleortens, i pressmeddelandet.

Övriga artiklar inklusive storhushållssortimentet kommer att avslutas från och med vecka , 2019. Genom samgåendet med Arla kommer de produkter som inte längre tillverkas i Gefleortens kunna ersättas med andra produkter. Allt för att skapa en långsiktig lönsamhet och ett starkt erbjudande till kunderna.

– För att kunna nå lönsamhet på mejeriet behöver vi göra förändringar både i sortimentet och i produktionen. Jag är angelägen om att vi gör allt detta i full öppenhet. Mejeriet behöver helt enkelt sänka sina kostnader för att kunna överleva. Det är dock ett tråkigt besked att ge till mina medarbetare, säger Magnus Lindberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078