23948sdkhjf

Matsmart retirerar från Norge

Storsatsning gick i stå.

Matsmart har efter två år på den norska marknaden nu valt att pausa verksamheten på "obestämd tid", vilket går att läsa på företagets norska hemsida, vilket E-handel.se var först att rapportera.

– Vi lägger inte ner i Norge, men vi slutar skicka varor dit. Vi har haft en jättebra tillväxt men fick inte lönsamhet i det, säger Matsmarts vd Karl Andersson till Ehandel.se.

Hindret för Matsmarts norska expansion har varit logistiken. Först var kunderna tvungna att hämta paketen vid svenska gränsen och senare, när leveranserna in i landet var ordnade, lades kostsamma skatter på varje beställning.

– Den stora utmaningen blev alla tullar. Det hände att kunderna fick vänta i tio dagar på att få sina paket och till slut kände vi att vi lägger för mycket engagemang på det här, säger Karl Andersson.

Alternativet hade varit att instifta en norsk filial för att undvika tullen, något som inte var aktuellt.

– Som det är nu hade det stulit för mycket fokus från annat. Vi har ju byggt upp vårt lager i Sverige för att det ska kunna serva hela Skandinavien. Det är absolut en lösning vi tittar på, men just nu är det inte aktuellt, säger Karl Andersson till E-handel.se.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078