23948sdkhjf

Coop Värmland ska rädda mat med Karma

Maträddarföretaget Karma som bland annat samarbetar med Ica, Hemköp och Coop Gotland har nu även inlett samarbete med Coop Värmland.

Fem butiker ansluter sig i ett första skede för att testa konceptet, varav en av dem är Coop City Karlstad.

– Den första veckan kommer vi att finslipa en hel del rutiner. Men i stort sett är vi redo för att få fler kunder och medlemmar att upptäcka Karma-appen så att vi tillsammans kan hjälpas åt för att få ned matsvinnet, säger Tomas Röhr, butikschef på Coop City Karlstad.

Karma fungerar på så vis att användaren laddar ned företagets app och där kan se vilka butiker som har varor över som annars skulle slängas, med rabatt på 50 procent. Köpet sker även i appen.

– Att kasta bort mat känns så onödigt med tanke på hur världen ser ut idag, säger Coop Värmlands försäljningschef Åsa Göransson i en kommentar.

– Med hjälp av Karma-appen hoppas vi att hitta nya och enkla vägar att kunna sälja den mat som av olika anledningar blivit över men som fortfarande är helt okej, fortsätter hon.

Förutom Coop City i Karlstad testas Karma på Stora Coop Bergvik, Stora Coop Hammarö, Stora Coop Välsviken och Coop Norrstrand.x

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094