23948sdkhjf

Nu kommer halloumin till frysdisken

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Halloumin har blivit omåttligt populär i Sverige. Endast Storbritannien köper in mer av den salta, gnissliga osten när man ser på mängd. Fast svenskarnas äter mest per capita och hela 4,5 miljoner kilo importeras årligen.

Läs också: Halloumin är för populär – riskerar att bli bristvara

Familjeföretaget Fontana var först med att importera halloumi till Sverige redan 1984, något grundaren Frixos Papadopolous då rundligt fick förklara för tullen vad det var för något. Nu lanserar de återigen en hallouminyhet och blir de första som börjar sälja osten i frysdisken i form av panerade halloumfries och hallouminuggets.

– Det här är nästa generations halloumi. Vi har utvecklat den här produkten i ungefär två och ett halvt år nu, något som tog lite extra tid då det behövdes helt nya maskiner, men nu är det äntligen klart, säger Corina Papadopolous, vice vd på Fontana, under en presentation av de nya produkterna.

Halloumifries har funnits på vissa restauranger i några år nu och Corina Papadopolous stötte själv på dem först för tre år sedan på en liten restaurang i London men det var en medarbetare på Fontana som under ett idémöte även föreslog att tillverka nuggets.

Fontana var som sagt först ut med halloumin och var även den första producenten av ekologisk halloumi och förutom en liten produktion av filodeg är det här det mer än 40 år gamla företagets första stora satsning i frysen.

Eftersom halloumi är ett skyddat varumärke betonar Fontana att det inte handlar om en generiskt tillverkad ostmassa, utan äkta cypriotisk halloumi tillverkad på Cypern.

Båda produkterna kommer att lanseras under vecka 19 på Ica och Bergendahls, och kommer först och främst hamna bredvid mozzarellasticksen i frysdisken.

Mer om: Fontana | halloumi
Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

På nytt jobb
Orkla med ny kommunikationsdirektör

Göteborgsmodell mot matsvinn blir Sverigemodell

Kvinnan bakom tallriksmodellen: "Livsmedelsverket är alldeles för flata"

Utvecklingsmarknader lyfte Unilever och Nestle

"Enorm potential med havren som råvara"

Mats Liedholm vd på Fazer Sverige berättar i Chefsintervjun om hur anrika företag blir innovativa och om hur fler borde testa att jobba på Ica.

Keso i ny förpackning

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Anamma med ny plattform - recept blir till färdig matkasse

Njie köper Sveriges största hinderbana i stadsmiljö

Han får fängelse för hästköttsskandalen

Bättre än väntat för Pepsi

En tredjedel av den svenska potatisen har försvunnit

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

De tävlar om att uppdatera kostråden

Fler butiker börjar med komposterbara påsar

1

Ägg ökar - men inte de Krav-märkta

Pilotprojekt ska göra bönder koldioxidneutrala

Köttföretag får böta efter sågolycka

Trendbrottet: Vi äter mer fisk

De slopar burägg i EMV

Picadeli fortsätter expandera

Slakteri skållade levande kycklingar

Atria satsar på Lönneberga – går in i nya kategorier

Menigo köper ut Arla

Vill korta livsmedelskedjorna – Livsmedelsverket utlyser miljoner

Priserna stod stilla under mars

Hälsingestintan i samarbete med Glada utegrisar

Änglamark och Lantmännen hållbarast i branschen

Kafferabatt minskar engångsmuggar

"Larvigt" bröd en succé i Norge

Picadeli tar bort knivarna – och lanserar nytt protein

Orkla köper bagerileverantör

Coopbutik levererar svinnmat till finmiddag

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Reitan ser kraftigt minskat resultat

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

På nytt jobb
Han blir inköpsansvarig på Urban Deli

Se alla Företagens egna nyheter

ASi-5 - Nya förutsättningar för riktigt Automation

Klovakuumpumpen Mink MV 0312 B från Busch Vakuumteknik – effektiv och tillförlitlig

Tryckluftsdrivna membranpumpar i hygieniskt utförande

Sänk kostnaderna med Balluffs in-/utgångshubbar och IO-Link teknik!

Varför använda mikrovågsgivare?

R 5 0760 A PLUS den intelligenta vakuumpumpen med integrerad frekvensomvandlare

Innovation inom livsmedelsindustrin!

Reducerad utvecklingstid och ökad produktivitet för maskinbyggare

Hållbara lösningar: RPC Superfos-hink i toppkvalitet med återvunnen plast

USON Matavfallskvarn - Waste Queen

Vad är egentligen en Logimat?

-Hur kan IO-Link öka prestandan i ert nätverk?

Mirit Glas framställer kemiskt härdat glas till industrier

Telfa AB - livsmedelspumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Norrköping 10-11 april

Försäkra dig om att du inte har några fula fiskar i ditt sortiment

Hygieniska dubbelskruvpumpar för livsmedelsindustrin

Lenze har medverkat på Hannover mässan med spännande nyheter

Vässa era interna revisioner - Webinarium 26/4

Webinar Motion Analyzer Online Tool

Telfa AB - livsmedelspumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Norrköping 10-11 april

Alla behöver en hylla

ebm-papst fläktar AxiCool kyler nytt distributionscenter i Kapstaden

Nomo investerar i en lagerautomat

Träffa AxFlow i Norrköping 10-11 april 2019

TREFA marshmallow-linje

Sänd till en kollega

0.172