23948sdkhjf

Cloetta starkare än väntat

Cloetta redovisar ett justerat rörelseresultat på 166 miljoner kronor för det första kvartalet 2019 (164).

Det var starkare än analytikernas förväntningar som enligt Bloomberg News var
ett justerat rörelseresultat på 149 miljoner kronor.

Cloetta har inlett flera aktiviteter för att förbättra lönsamheten för den förlustbringande verksamheten för lösviktsgodis i Sverige. Nyligen har Cloetta annonserat prisökningar vars effekter bolaget förväntar sig under det andra halvåret i år.

Det uppger Cloettas vd Henri de Sauvage-Nolting i delårsrapporten.

"För att förbättra effektiviteten och minska svinnet har vi under kvartalet lanserat förbättringsaktiviteter i två av våra största fabriker. För att ytterligare driva ner kostnaderna har vi lanserat vårt Value Improvement Program Plus", skriver Henri de Sauvage-Nolting vidare.

"Vi har nu alla byggstenar på plats för att driva både tillväxt och lönsamhet och det kommer på medellång sikt driva Cloettas rörelsemarginal till 14 procent", är budskapet från Cloetta-chefen.

Som presenterades på bolagets kapitalmarknadsdag i mars fortsätter hans huvudsakliga fokus att vara tillväxt inom förpackade varumärken, lönsamhet för lösviktsgodis och kostnadseffektivitet.

"Det är mycket glädjande att vi nu organiskt har kunnat växa förpackade varumärken, som har en marginal på över 14 procent, fem kvartal i rad. Den ökade efterfrågan inom förpackade varumärken och insourcing av Candykingvolymer gör det nödvändigt att investera för att kunna växa. Genom att investera 100 miljoner kronor i torkningskapacitet i två fabriker skapar vi ytterligare cirka 10 procents kapacitet för mogulgjutning inom fabriksnätverket år 2020", uppger Cloetta-chefen.

Nettoomsättningen sjönk något till 1.559 miljoner kronor (1.562), men var aningen starkare än väntade 1.555 miljoner kronor.

Det rapporterade rörelseresultatet sjönk något till 164 miljoner kronor (166).

Resultatet före skatt steg dock till 131 miljoner kronor (124) medan resultatet efter skatt landade på 99 miljoner kronor (95).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.377