23948sdkhjf

EXTRA: Coop köper Nettos 163 butiker

Coop har slutit avtal med danska Salling Group om förvärv av samtliga av Nettos svenska butiker. Totalt handlar det om 163 butiker.

– Vi tar idag ett historiskt steg när vi på Coop Butiker & Stormarknader går från 240 till 400 butiker. Netto har på ett skickligt sätt byggt upp ett starkt butiksnät i södra Sverige, som vi nu ser fram emot att satsa på och utveckla vidare som Coop, säger Christian Wijkström, vd Coop Butiker & Stormarknader.

Affären innebär att Coop Butiker & Stormarknader som driver 240 av Coops 650 butiker köper Netto Marknad Sverige.

Under en övergångsperiod kommer butikerna att drivas under Nettos varumärke men på sikt kommer Netto att integreras i Coop Butiker & Stormarknaders verksamhet. Avtalet omfattar även Nettos totalt 2 000 anställda.

– Det har varit viktigt för oss att ingå ett avtal som är bra för våra svenska Nettokollegor. Vi är tacksamma för allt arbete de har gjort under åren när vi byggt upp verksamheten och är övertygade om att de kommer att trivas i det nya bolaget, vilket kommer att gynna de svenska konsumenterna”, säger Per Bank, vd Salling Group, i ett pressmeddelande.

Partnerna har enats om att inte offentliggöra köpeskillingen för affären som planeras genomföras under sommaren. Affären förutsätter ett godkännande från Konkurrensverket.

Läs om den dolda planen i affären här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078