23948sdkhjf

Sista chansen nominera till Dagligvarugalan

Årets butik-juryn har varit landet runt för att hitta de bästa kandidaterna.

Juryarbetet inför Dagligvarugalan är på väg in i nytt skede. De som vill ha med sina favoriter i den fortsatta processen får kasta sig på nomineringssajten. Den 24 maj ska nomineringarna vara inne.

Årets butik-juryn består av ett kunnigt gäng branschprofiler som ska utse tronföljaren till förra årets vinnare Ica Maxi Nacka. Ordförande är Per Nilsson, Gruppo Di Luca.

– Vi följer vår plan, vilket betyder att det går bra. Vi har nu hanterat 50–60 förslag och har bantat ned det till 13 butiker.

Per Nilsson är imponerad av kvaliteten på de nominerade butikerna.

– Vissa butiker är väldigt bra på vissa delar, men kanske inte fullt ut på andra delar och då kanske de inte når hela vägen fram. Men vi har några exempel där vi ser att helheten och detaljerna finns där.

Butiker i hela landet har funnits med i diskussionerna. Jurymedlemmarna har antingen varit på plats själva och bedömt butikerna eller haft utsända spioner.

– Vi har nog varit överallt. Både på öar och fastlandet och i norr och söder.

Årets butik-juryn har också att ta i beaktande den e-handel som har tillkommit hos många butiker.

– Den typen av service måste vi fasa in i våra bedömningar. Det är en del av den nya dagligvarubutikens vardag, konstaterar Per Nilsson.

Per Nilsson har sällskap av Lisa Schuman (Storesupport), Pontus Öster (Tingstad Papper), Johan Kaij (Marketing Clinic), Christina Möller (Osec Matstudio) och Mona Johansson (Fri Köpenskap) i juryn. Nästa steg är att invänta sista minuten-nomineringar samt inhämta ytterligare information och göra ännu fler besök hos de butiker som fortfarande är kvar i racet. Därefter ska finalisterna utses.

Den 16 augusti presenteras finalisterna i samtliga kategorier. Offentliggörandet görs online och följs sedan upp i Fri Köpenskaps papperstidning som utkommer den 23 augusti.

Nominera kandidater på dagligvarugalan.se senast den 24 maj. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125