23948sdkhjf

80 recept och 70 tips i Paul Svenssons Rädda maten-bok

Bokens omslag delvis gjort av potatisskal.

Han är restaurangbranschens mest kända hållbarhetsivrare och har prisats för sina insatser ett flertal gånger. Nu vill Paul Svensson minska matsvinnet med boken Rädda maten!

Paul Svensson startade pop up-restaurangen Retaste ihop med Christofer Ekman. Han ledde också SVT-programmet Maträddarna ihop med Anne Lundberg. Dessutom är han inblandad i ett hållbart projekt, Pauls gatukök, som odlar på på beställning.

Nu har Paul Svensson även skrivit en bok i ämnet tillsammans med Christofer Ekman. I boken finns 80 recept som skapats på Retaste plus 70 av Pauls Svenssons tips på hur man tar hand om råvarorna och minskar matsvinnet. I sann hållbarhetsanda är bokens omslag till 30 procent tillverkat av potatisskal.

– Vi kan inte fortsätta slänga mer än en tredjedel av all mat som produceras i världen. Vi slösar bort våra resurser och pengar och inte minst så belastar vi naturen på ett ohållbart sätt. Bara i hushållen slänger vi nästan en miljon ton mat som kan ätas, säger Paul Svensson.

Boken Rädda maten utkommer den 20 augusti hos Bonnier Fakta.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Högsta resultatet någonsin för Lantmännen
En av fyra restauranger och kaféer informerar fel om allergener
Ny kommersiell direktör på Reitan Convenience
Utmanande år för Carlsberg
Arla lägger ner mejeri – lokala produkter försvinner
Fiskars avföring = framtidens fosfor?
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.14