23948sdkhjf

Nytt labb för rengöringsrutiner i livsmedelsindustrin

Washdown Lab invigdes idag i ABB:s Corporate Research Center i Västerås.

Att hålla livsmedel och drycker säkra för konsumenten har högsta prioritet för företag i livsmedelsindustrin. För att möta de höga hygienkraven använder anläggningarna ofta rengöringsrutiner med högtryck och starka kemikalier som sliter hårt på utrustningen.

I ett nytt laboratorium i Västerås blir det möjligt att studera, testa och verifiera rengöringsrutiner och fastställa hur väl produkter och utrustning klarar användning av starka kemikalier, höga temperaturer och högt vattentryck. Laboratoriet är en del av ABB:s Corporate Research Center i Västerås.

- Vi har kapacitet att göra tester som efterliknar de rengöringsrutiner man använder ute hos våra kunder. Vi kan på en vecka utföra tester som motsvarar cirka ett års daglig rengöring. Detta innebär att vi snabbt kan validera nya produkter och fortsätta att förbättra egenskaper och förlänga produkternas livstid, säger Karin Gustafsson, chef på Technology Consulting i ABB:s Corporate Research Center.

Tomas Lagerberg, global teknikchef för livsmedelssektorn på ABB, fyller på:

- Med ABB:s senaste produktlanseringar, inklusive Food Safe-familjen med motorer, lager och växlar i rostfritt stål är vi väl positionerade att hjälpa kunder i livsmedelsindustrin att förbättra förutsättningarna för god hygien, öka tillförlitligheten på anläggningen och minska kostnaderna. Labbet kommer att hjälpa oss att fortsätta att leverera produkter som är enkla att rengöra och desinficera så att kunderna inom livsmedelsindustrin lättare klarar de allt striktare hygienkraven. 

Förutom att testa ABB:s produkter kommer labbet också att vara öppet för att utföra tester åt ABB:s partners och kunder.

Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109