23948sdkhjf

Nytt labb för rengöringsrutiner i livsmedelsindustrin

| Av Christer Åkerlundh | Tipsa redaktionen

Washdown Lab invigdes idag i ABB:s Corporate Research Center i Västerås.

Att hålla livsmedel och drycker säkra för konsumenten har högsta prioritet för företag i livsmedelsindustrin. För att möta de höga hygienkraven använder anläggningarna ofta rengöringsrutiner med högtryck och starka kemikalier som sliter hårt på utrustningen.

Läs också: Nytt testcenter inom förpackningsautomation öppnar

I ett nytt laboratorium i Västerås blir det möjligt att studera, testa och verifiera rengöringsrutiner och fastställa hur väl produkter och utrustning klarar användning av starka kemikalier, höga temperaturer och högt vattentryck. Laboratoriet är en del av ABB:s Corporate Research Center i Västerås.

- Vi har kapacitet att göra tester som efterliknar de rengöringsrutiner man använder ute hos våra kunder. Vi kan på en vecka utföra tester som motsvarar cirka ett års daglig rengöring. Detta innebär att vi snabbt kan validera nya produkter och fortsätta att förbättra egenskaper och förlänga produkternas livstid, säger Karin Gustafsson, chef på Technology Consulting i ABB:s Corporate Research Center.

Tomas Lagerberg, global teknikchef för livsmedelssektorn på ABB, fyller på:

- Med ABB:s senaste produktlanseringar, inklusive Food Safe-familjen med motorer, lager och växlar i rostfritt stål är vi väl positionerade att hjälpa kunder i livsmedelsindustrin att förbättra förutsättningarna för god hygien, öka tillförlitligheten på anläggningen och minska kostnaderna. Labbet kommer att hjälpa oss att fortsätta att leverera produkter som är enkla att rengöra och desinficera så att kunderna inom livsmedelsindustrin lättare klarar de allt striktare hygienkraven. 

Förutom att testa ABB:s produkter kommer labbet också att vara öppet för att utföra tester åt ABB:s partners och kunder.

Mer om: ABB
Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Matsmart planerar att kränga Paolos-produkter

Har direktkontakt med ägaren av varumärket.

Ny vd för Trensums Food

Ny vd för Peckas naturodlingar

Därför föredrar konsumenten pappersförpackningar

Hon är Norrmejeriers första hållbarhetsdirektör

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut måndag-torsdag.

Annonsera i nyhetsbrevet
Se det senaste nyhetsbrevet.

Orkla lanserar lättåtervunnen skål

Pändy ger synergier för Bayn som vill förvärva mer

Gateau öppnar nytt – på nätet

Energidryck tar järnvägen till kunderna

Rootfruit sänker prognosen på grund av corona

Siljans Chark i konkurs

Mathem inviger nytt lager – har fördubblat kapaciteten

De första leveranserna sker i dag.

Så gör butikerna med Paolos produkter

Veg of Lund skiftade försäljningen – omsättningen sjönk med 92 procent

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Plastförpackningar hetare än någonsin – ny förpackningskonferens i Malmö

Trots mörka moln – vart fjärde livsmedelsföretag har nyanställt senaste månaden

Paolos produkter bortplockade från Icahyllor

Dessutom avbryter Evanoff Group alla samarbeten med Paolo Roberto.

Coop slutar köpa in Paolos produkter

Hållbarhetscertifierad mat tappar marknadsandelar

Västerbottensost + Max = sant

Mer handsprit från Spendrups

Behovet av handsprit och desinfektionsmedel är fortfarande stort, inte minst inom hälso- och sjukvården.

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet

AI ska minska svinnet i växthuset

Matsmart hittar nya partners i krisen

Savolax med nya ägare och fördubblat mål

Frosten slår hårt mot odlarna

Anrikt bageri i konkurs

De tar upp kampen efter Gefleortens nedläggning

Kraftigt minskad inflation – men priset på mat ökar

Svenskmärknings vd slutar

Tidigare Bergendahls-chef tar plats i Äkta varas styrelse

Blå skyltar för lokalproducerat – gemensamt grepp bland handlare

Så klarade sig Scandi Standard i första kvartalet

Snabbgross med ny skrud i Visby

Se alla Företagens egna nyheter

Lobrotorpump med hög hygienisk standard

Svetsutrustningar för plast med flera olika metoder

Ny hygienisk pump från Waukesha Cherry-Burrell

Lasergivare med IO-Link och omgivningsljusundertryckning.

Underhåll av tryckluftssystemet livsmedelsindustrin

Nytt samarbete med Hitachi

Fatpump i hygieniskt utförande

Färre lyft, fler aromer

Var med på vår virtuella mässa 27-28 maj!

Mobil Lågtrycksenhet – LWP-M II

Praktiska förpackningar till desinficerande våtservetter

Akut produktion av desinfektionsmedel med hjälp av Busch

Lenze webinar idag om framtidssäkra automationssystem

Letar du också efter bra möjligheter? Ta en Gemba-promenad!

Video på en 4-banig Checkvåg

Maskinsäkerhet: Gratis online-utställning och konferenser

NYHET: Wilden SafeGuard fjärrövervakning och varningssystem

Härdat glas - en stark lösning från Mirit Glas

Nyinstallation till Coop i Trollhättan

Mirit Glas är specialister på glasproduktion

Ucrete® CS - nytt innovativt golv till livsmedelsindustrin

Vi på Balluff tar säkerheten på allvar!

Leverans av Busch vakuumsystem till Brasilien

Det är dags att göra smart tillverkning mer produktiv.

Teleskopskenor från KIPP i många olika modeller

Sänd till en kollega

0.128