23948sdkhjf

Skippar svart plast i restauranger

ISS tar ytterligare ett steg mot en mer hållbar verksamhet.

Förutom att uppfylla de lagkrav som finns avseende de plastprodukter som förbjuds 2021, ska ISS restauranger vara fria från förpackningar i svart plast.  

Svart plast är idag vanligt förekommande inom restaurang- och måltidsbranschen och finns exempelvis i matlådor, salladsformar, dressingburkar och liknande.

Den svarta plasten kan inte sorteras ut och återvinnas just på grund av sin färg, den laserteknik som används vid sortering klarar inte av att urskilja svart plast vilket gör att den går till förbränning istället för återvinning. Det är bakgrunden till att ISS nu beslutat att sätta stopp för användningen av svart plast i de egna köken och restaurangerna.

- Vi har startat utbytet av våra svarta plastförpackningar till återvinningsbara förpackningar med målet att vara helt fria från svart plast under 2021. Det är ytterligare ett steg mot en fullt miljömässigt hållbar verksamhet, i våra restauranger men även inom ISS som helhet, säger Fredrik Höglund, affärsområdeschef för Mat & Dryck inom ISS.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094