23948sdkhjf

Finskt familjeägt fiskföretag till Sverige

Ett av Finlands ledande fiskproduktvarumärken, Hätälä har nu lanserats i Sverige och säljer sina produkt på Lidl-butiker över hela landet samt på Ica-butiker i Storstockholm.

Hätälä är ett finskt familjeföretag som grundades 1938 och finns redan på flera europeiska marknader och lanseras alltså nu för första gången i Sverige med en finsk specialitet.

– Vår spjutspetsprodukt är flamstekt lax – en uppskattad finländsk delikatess – som vi redan exporterar i stora mängder till Mellaneuropa. Vi gör flamstekt lax genom att förena den nyaste produktionsteknologin och traditionell stekning över öppen eld, säger Hätäläs vd Matti Isohätälä i ett pressmeddelande.

Hätälä säger att de även vill utöka sin export på den svenska marknaden. Idag omsätter bolaget cirka 110 miljoner euro och man siktar på att den år 2025 ska uppgå till 170 miljoner euro, och att cirka en tredjedel av den ska komma från export.

Utöver den flamstekta laxen kommer även Hätälä att lansera flera varm- och kallräkta produkter samt gravad lax, bland annat med smakkombinationer som arktiska bär med toner av blåbär eller tropiska smaker av apelsin och lime.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079