23948sdkhjf

Stort förvärv i lösgodisbranschen

Anrika Aroma köper Dals konfektyr. Med förvärvet blir Aroma den tredje största aktören som konfektyrproducent, efter Cloetta och Mondeléz.

Aroma är kanske mest känt för sina geléhjärtan till Alla hjärtans dag men producerar mycket mer än så och är idag leverantör till Candy King bland andra.

Aroma omsätter cirka 100 miljoner kronor och köper det något större Dals konfektyr som omsätter cirka 150 miljoner kronor. Dals producerar skumbananer och en rad chokladdragerade skumprodukter bland annat.

Köpet av Dals gör att man blir en kraftfullare spelare och tanken är att utveckla sockerfritt och veganskt godis.

– Med förvärvet av Dals Konfektyr är vår ambition att bli en ännu effektivare och bättre leverantör av lösviktsgodis, både i Sverige och utomlands.Samtidigt fortsätter vi att utveckla ekologiska, veganska och mer naturliga produkter med lägre sockerhalt inom våra produktområden, säger Olle Björkenström, vd på Aroma.

Vi är tre ägare som drivit Dals Konfektyr i 25 år och det är verkligen med trygga händer som vi nu lämnar över stafettpinnen till Aroma som ny ägare. Med Aromas fokus på kvalitetsprodukter och gedigna säljorganisation är de helt rätt köpare att ta över och utveckla fabriken i Bengtsfors, säger Jörgen Johansson, vd på Dals Konfektyr.

I och med förvärvet blir den sammanlagda personalstyrkan cirka 100 personer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.95