23948sdkhjf

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Haymarkets barteam har skapat nya drinkar som är baserade på överblivna ingredienser från Scandics hotellfrukost. Detta som ett led i arbetet med att minska hotellkedjans klimatavtryck.

Läs också: Orkla ger klimatsmarta menyer till Scandics gäster

Sedan tidigare har Scandic tagit bort engångsartiklar på hotellrummen, avskaffat onödig plast som sugrör och drinkpinnar och sett över rutiner för att reducera matsvinn. Nu lanserar Scandic alltså ett antal hållbara drinkar med ingredienser som annars skulle komposteras eller slängas. Bland drinkarna, som tagits fram av Haymarket by Scandics barteam, återfinns Razzycle på hallon som har kort hållbarhetstid, Green Giggle på gurka från hotellfrukosten och Ecospresso, en drink på coldbrew bryggt på kaffesump som annars skulle ha kastats.

Jag är oerhört glad och stolt att vi än en gång visar att vi vill vara i yttersta framkant i vårt hållbarhetsarbete inom Food & Beverage på Scandic. Att vi dessutom kan lyfta fram våra fantastiskt duktiga medarbetare som kreatörer av de hållbara drinkarna, visar att engagemanget för hållbarhet genomsyrar hela Scandic och är en del av vårt dagliga arbete, säger Thomas Fankl, Food & Beverage Manager för Scandic Sverige.

Barteamet på Haymarket by Scandic har sedan tidigare lanserat drinkar med fokus på att ta tillvara på råvaror från restaurangerna. De nya hållbara drinkarna kommer att lanseras på samtliga Scandichotell i slutet av juni.

Mer om:Haymarket |Scandic
Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Matsmart planerar att kränga Paolos-produkter

Har direktkontakt med ägaren av varumärket.

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Ny vd för Trensums Food

Ny vd för Peckas naturodlingar

Därför föredrar konsumenten pappersförpackningar

Hon är Norrmejeriers första hållbarhetsdirektör

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut måndag-torsdag.

Annonsera i nyhetsbrevet
Se det senaste nyhetsbrevet.

Orkla lanserar lättåtervunnen skål

Pändy ger synergier för Bayn som vill förvärva mer

Gateau öppnar nytt – på nätet

Energidryck tar järnvägen till kunderna

Så gör butikerna med Paolos produkter

Rootfruit sänker prognosen på grund av corona

Mathem inviger nytt lager – har fördubblat kapaciteten

De första leveranserna sker i dag.

Siljans Chark i konkurs

Veg of Lund skiftade försäljningen – omsättningen sjönk med 92 procent

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Plastförpackningar hetare än någonsin – ny förpackningskonferens i Malmö

Trots mörka moln – vart fjärde livsmedelsföretag har nyanställt senaste månaden

Paolos produkter bortplockade från Icahyllor

Dessutom avbryter Evanoff Group alla samarbeten med Paolo Roberto.

Coop slutar köpa in Paolos produkter

Hållbarhetscertifierad mat tappar marknadsandelar

Västerbottensost + Max = sant

Mer handsprit från Spendrups

Behovet av handsprit och desinfektionsmedel är fortfarande stort, inte minst inom hälso- och sjukvården.

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet

AI ska minska svinnet i växthuset

Matsmart hittar nya partners i krisen

Savolax med nya ägare och fördubblat mål

Frosten slår hårt mot odlarna

Anrikt bageri i konkurs

De tar upp kampen efter Gefleortens nedläggning

Kraftigt minskad inflation – men priset på mat ökar

Svenskmärknings vd slutar

Tidigare Bergendahls-chef tar plats i Äkta varas styrelse

Blå skyltar för lokalproducerat – gemensamt grepp bland handlare

Så klarade sig Scandi Standard i första kvartalet

Snabbgross med ny skrud i Visby

Se alla Företagens egna nyheter

Lobrotorpump med hög hygienisk standard

Svetsutrustningar för plast med flera olika metoder

Ny hygienisk pump från Waukesha Cherry-Burrell

Lasergivare med IO-Link och omgivningsljusundertryckning.

Underhåll av tryckluftssystemet livsmedelsindustrin

Nytt samarbete med Hitachi

Fatpump i hygieniskt utförande

Färre lyft, fler aromer

Var med på vår virtuella mässa 27-28 maj!

Mobil Lågtrycksenhet – LWP-M II

Praktiska förpackningar till desinficerande våtservetter

Akut produktion av desinfektionsmedel med hjälp av Busch

Lenze webinar idag om framtidssäkra automationssystem

Letar du också efter bra möjligheter? Ta en Gemba-promenad!

Video på en 4-banig Checkvåg

Maskinsäkerhet: Gratis online-utställning och konferenser

NYHET: Wilden SafeGuard fjärrövervakning och varningssystem

Härdat glas - en stark lösning från Mirit Glas

Nyinstallation till Coop i Trollhättan

Mirit Glas är specialister på glasproduktion

Ucrete® CS - nytt innovativt golv till livsmedelsindustrin

Vi på Balluff tar säkerheten på allvar!

Leverans av Busch vakuumsystem till Brasilien

Det är dags att göra smart tillverkning mer produktiv.

Teleskopskenor från KIPP i många olika modeller

Sänd till en kollega

0.13