23948sdkhjf

Tv-kock i nytt svinnprojekt på Coop

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Retired Hen är ett matsvinnsföretag som, liksom namnet antyder, har som affärsidé att minska matsvinnet genom att ta hand om; och göra mat av gamla höns.

Läs också: Coop storsatsar på Xtra – 200 nya produkter och nytt utseende

Men Retired Hen, bestående av den välkända kocken Paul Svensson, Ruth Osborne, expert på matsvinn och affärsutvecklaren Marcus Majewski har även annat på gång för att minska matsvinnet.

Tillsammans med Coop inleder Retired Hen nu ett pilotprojekt för att minska svinnet och samtidigt producera god mat.

– Vi är glada att återigen samarbeta med Coop och ta lärdomarna vidare från restaurangen ReTaste. Jag är övertygad om att det finns stora möjligheter att återanvända den mat som tappat sin lyster och därigenom förlänga dess livstid och minska svinnet. Det gäller bara att vara kreativ säger Paul Svensson, delägare i Retired Hen i en kommentar.

I projektet ska de två parterna tillsammans göra en översyn på rutiner i butik och kombinera det med befintlig data kring matsvinn för att hitta en ny modell för att möjliggöra nya välsmakande och lönsammare produkter.

– Det här är ett väldigt annorlunda sätt att jobba med produktutveckling, men det går helt i linje med Coops vision med att vara den goda kraften i Mat-Sverige. Kan vi hitta ett sätt att minska svinnet och samtidigt skapa ny god mat har vi inte bara minskat vår miljöpåverkan vi har också skapat en intäkt av en kostnad, säger Åsa Wickholm, chef för egna varumärken på Coop.

Mer om: Coop | matsvinn | Retired Hen
Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Efter 113 år – familjeägt rökeri i konkurs

Max byter kaffeleverantör

Något billigare mat i oktober

Fortsatta brister i livsmedelskontrollen

På nytt jobb
Maersks och Carlsbergs tidigare vd ny ordförande på Unilever

USA:s största mjölkproducent ansöker om konkursskydd

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Biodiversitet i fokus på Tetra Pak

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

Mat.se först i världen med unik klimatmärkning

Rootfruit säkrar miljonavtal

Så hamnade matavfallet i fokus

Förpackningen står för största klimatpåverkan

Heineken ratar plasten

På nytt jobb
Han ska digitalisera Krav

Efter 20 år i Sverige – Bodystore till Norge

Världens bästa matbutik finns i Finland – se bilderna

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Norsk skatt kan få laxpriset att skjuta i höjden

Storpack för ägg helt utan plast

Livsmedelsföretagen vill se miljoner till forskning

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Nu kommer Coca-Colas hallon

Sjöstrand Coffee ökade intäkterna

Mängden livsmedelsgodkänd återanvänd plast ökar

Nu ska europeiska varumärken skyddas i Kina

Undersökning: Matavfallspåsar i fruktavdelningen en succé

Miljoner utlyses för att utveckla svensk matkultur

Oatly tar in miljoner i – främst från bryggeri

De ska skapa direktkanal mellan jordbrukare och konsument

Impossible Foods ska sälja "fläsk" till Kina

Så hållbara är branschens börsbolag

HK Scan ska bredda utbudet

Scandi Standard: Prishöjningar bidrog till ökad tillväxt

Simris Alg: "Vd saknar krismedvetenhet"

Greenfoodföretag i samarbete med veganosttillverkare

Ny köttguide från WWF – branschen kritisk

Se alla Företagens egna nyheter

Utveckla ert ledningssystem - Webbinarium 6 december

Spårbarhet uppnås med RFID-teknik!

Så bidrar Superfos till den cirkulära ekonomin

Lenze erbjuder Plug & Produce

Optisk filtrering, vad är det som krävs?

Har du etiketter till årets största shoppingsäsong?

Floatglas – Materialet som används överallt

Hydroscands nya slangpress underlättar arbetet i fält

Excenterskruvpump för höga hygienkrav

KIPP ställer ut på Elmia Subcontractor 12-15/11

Dolphin vätskeringvakuumpumpar

Adsorptionstork för livsmedel- samt läkemedelsindustrin

Hydoscands SlangExpress växer i Göteborg

Allen-Bradleys 7 nya säkra I/O moduler förenklar integrering

Lasersvetsning av plast

Industrimässa i Arena Arctica

Ny koncernchef i Hydroscand Group

Lagafors representeras på Cibus Tec i Italien

Kipp pratar om LONG-LOK

Impellerpump med många kombinationsmöjligheter

Blyglas för industriell och medicinsk användning

Ny kakförpackning som blivit återvinningsbar

Effektiv vakuumförsörjning för tillverkning av husbilar

Populär multifunktionslåda – nu i återvunnen plast

Vi ses på Elmia!

Sänd till en kollega

0.186