23948sdkhjf

Tv-kock i nytt svinnprojekt på Coop

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Retired Hen är ett matsvinnsföretag som, liksom namnet antyder, har som affärsidé att minska matsvinnet genom att ta hand om; och göra mat av gamla höns.

Läs också: Så gör butikerna med Paolos produkter

Men Retired Hen, bestående av den välkända kocken Paul Svensson, Ruth Osborne, expert på matsvinn och affärsutvecklaren Marcus Majewski har även annat på gång för att minska matsvinnet.

Tillsammans med Coop inleder Retired Hen nu ett pilotprojekt för att minska svinnet och samtidigt producera god mat.

– Vi är glada att återigen samarbeta med Coop och ta lärdomarna vidare från restaurangen ReTaste. Jag är övertygad om att det finns stora möjligheter att återanvända den mat som tappat sin lyster och därigenom förlänga dess livstid och minska svinnet. Det gäller bara att vara kreativ säger Paul Svensson, delägare i Retired Hen i en kommentar.

I projektet ska de två parterna tillsammans göra en översyn på rutiner i butik och kombinera det med befintlig data kring matsvinn för att hitta en ny modell för att möjliggöra nya välsmakande och lönsammare produkter.

– Det här är ett väldigt annorlunda sätt att jobba med produktutveckling, men det går helt i linje med Coops vision med att vara den goda kraften i Mat-Sverige. Kan vi hitta ett sätt att minska svinnet och samtidigt skapa ny god mat har vi inte bara minskat vår miljöpåverkan vi har också skapat en intäkt av en kostnad, säger Åsa Wickholm, chef för egna varumärken på Coop.

Mer om: Coop | matsvinn | Retired Hen
Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Orkla köper Havrefras

Tempcon Group köper Fiskhamnens åkeri

På nytt jobb
Hon är ny på Marketing Clinic

Barnmatsföretag i konkurs

Butiken beställer mer Paolos-produkter "Vi vill undvika matsvinn"

Ica Nära Finnboda i Nacka går mot strömmen och beställer in mängder av Paolos-produkter: ”Han tjänar ju inget på det”, säger butikschefen Stefan Bardevik.

På nytt jobb
Han är ny ordförande i Svensk Egenvård

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut måndag-torsdag.

Annonsera i nyhetsbrevet
Se det senaste nyhetsbrevet.

Lidl söker efter Gotlandsproducenter

250 varslas på Martin & Serveras lager

Nu startar Risentas produktion i Mölndal

Siljans Chark överlever med nya ägare

Nicks drar in 7,3 miljoner dollar i investeringsrunda

Semper slutar med palmolja

Stor framgång för reko-ring

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Ålfiskeförbudet fortsätter

1

Litet kaffeföretag vände under corona – inleder stort avtal med Lidl

SIA Glass designar för återanvändning

Atrias grillar på finska bibliotek

Hon är ny i Svenskmärknings styrelse

Även råvaror i Urban Delis nya webbutik

På nytt jobb
Ny ordförande för Svenska Köttföretagen

Den platta vinflaskan gör entré

Coca-Cola med egen veganmjölk

HK Scans utbildning gav jobb direkt

Ny vd för Trensums Food

Hon är Norrmejeriers första hållbarhetsdirektör

Därför föredrar konsumenten pappersförpackningar

Ny vd för Peckas naturodlingar

Pändy ger synergier för Bayn som vill förvärva mer

Gateau öppnar nytt – på nätet

Rootfruit sänker prognosen på grund av corona

Så gör butikerna med Paolos produkter

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Hållbarhetscertifierad mat tappar marknadsandelar

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet

Se alla Företagens egna nyheter

Marknadens minsta kodläsare för industriellt bruk

Anders Jonsson ny VD för Oerlikon Balzers

Impellerpump med många kombinationsmöjligheter

Hydroscands smidiga tryckluftslang - nu i butik och webbutik

SMART; stilla, stabil och sparsam - och oljefri!

Hydroscand investerar i rörbockningsverksamhet

Ökad efterfrågan av mobil slangservice i kristid

Specialanpassad 3-banig Teltek C80 checkvåg

Lasersvetsning av plast

Lobrotorpump med hög hygienisk standard

Svetsutrustningar för plast med flera olika metoder

Ny hygienisk pump från Waukesha Cherry-Burrell

Lasergivare med IO-Link och omgivningsljusundertryckning.

Underhåll av tryckluftssystemet livsmedelsindustrin

Nytt samarbete med Hitachi

Fatpump i hygieniskt utförande

Färre lyft, fler aromer

Var med på vår virtuella mässa 27-28 maj!

Mobil Lågtrycksenhet – LWP-M II

Praktiska förpackningar till desinficerande våtservetter

Akut produktion av desinfektionsmedel med hjälp av Busch

Lenze webinar idag om framtidssäkra automationssystem

Letar du också efter bra möjligheter? Ta en Gemba-promenad!

Video på en 4-banig Checkvåg

Maskinsäkerhet: Gratis online-utställning och konferenser

Sänd till en kollega

0.156