23948sdkhjf

Förlust för Simris Alg

Försenade satsningar påverkade resultatet.

Simris Alg, som odlar alger och som tillverkar kosttillskott, redovisar en rörelseförlust om 7,1 miljoner kronor (-4,8) för det andra kvartalet 2019. Nettoresultatet för det First North-listade bolaget uppgick till -7,9 miljoner kronor (-5,3).

Nettoomsättningen under perioden var 0,1 miljoner kronor (0,2).

Vd Fredrika Gullfot skriver i rapporten att försäljningen var lägre än målsättningen (1,3 miljoner kronor mot mål om 1,5 miljoner), främst en följd av en försening av den digitala satsningen.

I förberedelse inför godkännande enligt Novel Foods-förordningen inom EU har bolaget inlett diskussioner med återförsäljare i Storbritannien och Tyskland.

Strax innan rapporten publicerades meddelades att bolaget avser genomföra en riktad nyemission av aktier om ca 344.600 kronor som ett led i rekryteringen av Khalid Meniri.

"Khalid Meniri kommer att arbeta på interimsbasis med att bygga upp och leda Simris Algs digitala närvaro globalt, inkl. e-handel. Khalid är en flerfaldigt prisbelönad digital kreatör med spetskompetens inom användarupplevelse och design", skriver bolaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109