23948sdkhjf

Kraftig prestandaökning på ny fyllningsmaskin

Ecolean lanserar en ny fyllningsmaskin som förbättrar såväl produktsäkerhet och kvalitet samtidigt som kapaciteten ökar med upp till 140 %. EL1+ Fyllningsmaskin är företagets fjärde maskinlansering på två år.

Sverigebaserade Ecolean med huvudkontor och tillverkning i Helsingborg fortsätter att övertyga på allt fler marknader. Företagets lättviktskoncept för paketering av flytande mejeriprodukter och juicer vinner allt fler anhängare när hållbarhetsindex hamnar i fokus. Förpackningarna görs av kritafylld plast, vilken i sig innebär mindre förbrukning av plastmaterial men är framförallt en mycket lätt förpackning jämfört med andra alternativa förpackningar på marknaden. Förpackningarna kan även tömmas effektivt på sitt innehåll och tar liten plats som restavfall eller sorterad plast i avfallshanteringen.

Den nya maskinen EL1 är utvecklad för förpackningar i så kallade familjestorlekar, 500 ml, 1000 ml och 1500 ml och har en kapacitet på upp till 7 000 förpackningar i timmen. Det är mer än dubbelt så mycket som föregångaren. Detta har blivit möjligt tack vare en helt ny design av fyllningskammaren, med förenklad konstruktion och fyra istället för som tidigare två fyllningsmunstycken. Konstruktionen inbegriper också en helt ny helautomatisk rengöring av fyllningskammaren som garanterar samma höga hygiennivå inför varje produktstart.

De ny maskinen möjliggör för kunderna att producera mer med mindre kolfotavtryck, menar Ecoleans Christian Olsson, chef för Fyllningslinjer.

– Vi är stolta över att ha utvecklat vår beprövade och befintliga teknik ännu mer för att hjälpa lmat- och dryckesproducenter att göra mer med mindre. Vi vet att branschen kontinuerligt utvecklas och det ska även effektiviteten i vår utrustning göra. Ecolean strävar efter att underlätta kundernas verksamhet och att hålla nere både kolfotavtrycket och miljöpåverkan. EL1+ och våra senaste maskinuppgraderingar stödjer det åtagandet.

Den ökade effektiviteten i maskinen uppnås också genom ett nytt inmatningssystem av förpackningar till fyllning som hanterar förpackningarna i en enda kamrörelse. Utmatningen är också omkonstruerad för bättre kompatibilitet och gränssnitt med extern utrustning. Maskinen har en ny HMI och det senaste styrsystemet från Omron med bland annat en virtuell master servoaxel som ökar maskinprestandan och gör maskinen enklare att manövrera.

E1+ Fyllningsmaskin finns i utförande för såväl kylda som aseptiska produkter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078