23948sdkhjf

Danish Crown säljer Tulip

Köttgiganten säljer brittiska sorgebarnet vidare i miljardaffär.

Den danska köttjätten Danish Crown säljer sitt brittiska dotterbolag, Tulip vidare till den multinationella amerikanska koncernen Pilgrim's Pride. Tulip har länge varit en förlustaffär för Danish Crown som säljer företaget för motsvarande cirka 3,4 miljarder svenska kronor, vilket är cirka 718 miljoner mindre än företaget är värt. Det innebär alltså en rejäl rabatt på cirka 17 procent.

– Vi har kommit så långt att vi under det kommande budgetåret förväntade oss att tjäna pengar igen, men omvänt har vi också funnit att det skulle att kräva fortsatta investeringar för att få intäkterna upp till den nivå vi var uppe i 2015, säger Danish Crowns vd Jais Valeur i en kommentar.

I köpet följer nästan 5 800 anställda och 16 fabriker med. Förutom sviktande produktivitet har hotet om Brexit även fått förtroendet bland Tulips kunder att sjunka. Men Danish Crown ger inte upp om den brittiska marknaden, även om de lämnar ifrån sig sin produktion, och de meddelar att de fortsatt kommer att exportera bacon och andra köttprodukter till de brittiska öarna.

Köpet gäller endast det brittiska dotterbolaget Tulip och inte Tulip Food Company verksamt i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094