23948sdkhjf

Brist på populär havremjölk

Oatly: "Monumentalt stor efterfrågan i Europa".

På flera håll i landet råder det brist på Oatlys Ikaffe, en särskild havremjölksprodukt för kaffe. Skyltar i butikerna upplyser om att bristen beror på problem hos leverantören. Så varför råder nu en sådan brist på Ikaffe?

– Det är en kombination av dels en hög konsumentefterfrågan samtidigt som uppstarten av en ny fabrik i Holland dragit ut mer på tiden än väntat, säger Jonas Persson-Follin, Business Manager Nordics på Oatly till Food Supply.

Men produktionen av Ikaffe har inte avstannat. Produktionen är fortfarande igång på fabriken i Landskrona där även resten av Oatlys produkter tillverkas. Enligt Jonas Persson-Follin är det den stora efterfrågan på just Ikaffe som orsakat bristen då resten av produktkatalogen inte drabbats av samma kraftiga åtgång.

– Det är en monumentalt stor efterfrågan just nu i hela Europa. Det finns en risk att det kan bli brist även på andra produkter så nu kämpar vi stenhårt för att få upp produktionen, säger han.

Enligt Jonas Persson-Follin kommer volymerna att öka stadigt och förhoppningsvis är produktionen i full gång igen under vecka 40. Fram tills dess råder Oatly sina kunder att ta sig en titt bland kylvarorna där det finns liknande havredrycker som havredryck deluxe att tillgå.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093