23948sdkhjf

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Det blir en dansk som efterträder en britt på posten som vd för McDonald's i Sverige. Joachim Knudsen tillträder den 1 oktober och ersätter då Thomas Kelly. 

Joachim Knudsen kommer närmast från rollen som vd för McDonald’s i Danmark där han haft fem framgångsrika år med rekordtillväxt, både räknat i omsättning och i antal gäster. Han har också arbetat som marknadsdirektör inom bolaget och var dessförinnan marknadschef på Carlsberg.

Från Danmark tar han med sig ett väl fungerande samarbete med engagerade franchisetagare.

– Jag inspireras av mötet mellan ägarnas övergripande mål och visioner och den dagliga verkligheten för varje restaurangägare. Jag tror att vägen till framgång är om jag som vd kan förena de två målbilderna och hitta gemensam grund, säger Joachim Knudsen.

När Joachim Knudsen tillträder i oktober går Thomas Kelly över till en roll som senior advisor för McDonald’s Norden.

– Vi är mycket glada över att Joachim har tackat ja till jobbet som vd för McDonald’s i Sverige. Vi känner oss trygga med att välkomna honom in i den nya rollen. Vi vill även rikta ett stort tack till Thomas Kelly för ett utmärkt arbete och gläds över att ha kvar honom inom organisationen, säger Andrew Miller, vd för McDonald’s i Norden.

McDonald’s i Sverige är mitt i en kraftig expansion där 30 till 40 restauranger ska öppnas under de kommande fem åren. Läs mer om det här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11