23948sdkhjf

Inget livsmedelscentrum i Larsboda

Planerat centrum för Stockholms livsmedelsföretag skrotas.

Det skulle bli ett nytt modernt, centrum för livsmedelsföretag i Stockholm. Men nu fem år och 77 miljoner kronor senare läggs projektet i Larsboda ner, det skriver Stockholm Direkt.

Anledningen är att fastighetsbolaget som köpte stora delar av marken i Slakthusområdet har ändrat sina planer och inte längre vill gå vidare med projektet. De hyresgäster som finns kvar har erbjudits andra lösningar

– Vi har en pågående dialog med alla hyresgäster i de fastigheter i Slakthusområdet som vi har förvärvat. För de där vi redan hittat lösningar har Larsboda inte varit bästa alternativet för deras verksamheter, säger Marianne Perslow, kommunikationschef på Atrium Ljungberg till tidningen.

Stockholms stad har arbetat med projektet i fem år och lagt närmare 77 miljoner kronor på projektet, som nu alltså gått om intet. Men enligt Jonas Uebel, tf avdelningschef på fastighetskontoret har projektet inte blivit en förlustaffär för staden, snarare tvärtom då de fått tillbaka pengarna och mer när de sålde till Atrium Ljungberg.

– Så totalt sett går staden ändå plus på det här, men bokföringsmässigt, för det specifika projektet, redovisas det som en förlust, säger han till Stockholm Direkt.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078