23948sdkhjf

Svårt att hitta hållbart kött

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Kunder har problem med att veta vad som är miljömässigt.

I en ny rapport från Konsumentverket konstaterar forskare att det idag finns tillräckligt med faktiska valmöjligheter för att minska den negativa miljöpåverkan från köttkonsumtionen på marknaden men att kunderna har svårt att kunna veta vad som är mest hållbart.

Läs också: Ny köttguide från WWF – branschen kritisk

Enligt rapporten krävs det avsevärd kunskap- och intresse för konsumenter att kunna välja rätt bland alla de alternativ som erbjuds för både kött- och växtbaserade livsmedel.

– Konsumenterna förväntas ofta ha kapacitet att alltid välja rätt och att kunna navigera bland komplexa budskap, information eller olika koncept. Men rapporten visar att det finns flera hinder för att göra mer hållbara val. Det kan handla om utbud, exponering eller pris, där de mer hållbara produkterna oftast är dyrare, säger Johan Jarelin, projektledare för rapporten i en kommentar.

Forskarna anser att det är upp till branschen att se till att det erbjuds fler hållbara alternativ samt att dessa görs mer tillgängliga för konsumenterna.

– Det handlar inte om att skapa än fler valmöjligheter, utan att istället underlätta för konsumenten som vill göra mer hållbara val, säger Johan Jarelin.

Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

HK Scan Sveriges vd avgår

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Framgång för Kopparbergs gin

Ny fossilfri barriärförpackning

Fazer satsar 320 miljoner på havre

Världsnyhet: Coca-Cola först med helt återvunnen plast

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Här öppnar Arla eget flaggskepp

Nytt testcenter för vatten och livsmedel

Matsmart till Danmark

Lämnar Scandi Standards styrelse

På nytt jobb
Carlsberg med ny chef i Danmark

HK Scan börjar med vegetariskt

Fejkad film förstörde pepparkakor för 10 000 i butik

Arlas vd tror på den kooperativa modellen

Lösvikt framtidens trend?

De ska leverera nya processlinjer till Oatly

Laxodlare stäms av amerikanska staten

Förbättrat resultat i Mackmyras tredje kvartal

Höjd prognos för Rootfruit

Hon blir ny vd för Hemköp

Efter 113 år – familjeägt rökeri i konkurs

2

Fortsatta brister i livsmedelskontrollen

Något billigare mat i oktober

Max byter kaffeleverantör

På nytt jobb
Maersks och Carlsbergs tidigare vd ny ordförande på Unilever

Biodiversitet i fokus på Tetra Pak

Rootfruit säkrar miljonavtal

Så hamnade matavfallet i fokus

På nytt jobb
Han ska digitalisera Krav

Efter 20 år i Sverige – Bodystore till Norge

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Storpack för ägg helt utan plast

Livsmedelsföretagen vill se miljoner till forskning

Norsk skatt kan få laxpriset att skjuta i höjden

Sjöstrand Coffee ökade intäkterna

Nu kommer Coca-Colas hallon

Se alla Företagens egna nyheter

Pålitlig och utbytbar detektering av delar med RFID.

Telfa AB - livsmedelspumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Luleå 27-28 november

Aerodynamik nyckeln till fläktar som överskrider ErP-kraven

Spåra ljudkällor viktigt vid forskning om den ideala fläkten

Hur är din hälsa?

Tack till alla besökare på Subcontractor!

Har du koll på din produktion?

Fatpump i hygieniskt utförande

Utveckla ert ledningssystem - Webbinarium 6 december

Spårbarhet uppnås med RFID-teknik!

Så bidrar Superfos till den cirkulära ekonomin

Lenze erbjuder Plug & Produce

Optisk filtrering, vad är det som krävs?

Har du etiketter till årets största shoppingsäsong?

Floatglas – Materialet som används överallt

Hydroscands nya slangpress underlättar arbetet i fält

Excenterskruvpump för höga hygienkrav

KIPP ställer ut på Elmia Subcontractor 12-15/11

Dolphin vätskeringvakuumpumpar

Adsorptionstork för livsmedel- samt läkemedelsindustrin

Hydoscands SlangExpress växer i Göteborg

Allen-Bradleys 7 nya säkra I/O moduler förenklar integrering

Lasersvetsning av plast

Industrimässa i Arena Arctica

Ny koncernchef i Hydroscand Group

Sänd till en kollega

0.15