23948sdkhjf

Max byter kaffeleverantör

Går från amerikanskt till svenskt kaffe.

Hamburgerkedjan Max har från och med i dag bytt ut hela sitt sortiment av kaffe, från en leverantör till två.

– Vi satsar hela tiden på kvalitet och hela familjen Bergfors satsar på att alltid vara bäst, både när det gäller smak och hållbarhet. Vi har haft ett gott kaffe hittills men det var ett tag sedan vi bytte och det var dags nu. Bland annat har vi gått från att bara ha en böna till att nu använda två olika blandningar av arabica, säger Claes Petersson som är vice vd och innovations- och utvecklingschef på Max Burgers till Food Supply.

Bryggkaffet rostas nu hos Arvid Nordquist och espressobönorna hos Johan & Nyström. Både espresson och bryggkaffet är ekologiska. Espresson är fairtrade-certifierad och bryggkaffet har i sin tur UTZ-certifiering.

– Vi har tagit fram de här sorterna specifikt tillsammans med Arvid Nordquist och Johan & Nyström så det blir nya smaker för både bryggkaffet och espresson. Bland annat kan man märka att espresson är lite mer chokladig med en lite mildare smak som vi tror många kommer att uppskatta, säger Claes Petersson.

De två nya leverantörerna ersätter därmed Starbucks-ägda Seattle's Best Coffee som varit leverantör sedan 2014 då Max bytte sortimentet senast.

I samband med bytet får muggarna även ett nytt utseende och samtidigt ska plastlocken även fasas ut. Den som vill kommer även kunna få havremjölk i sitt kaffe från och med den 14 november.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078