23948sdkhjf

Nu står det klart: hit får Sverige exportera fläsk

Regeringen har som en del av den fastställda livsmedelsstrategin arbetat för att öka den svenska exporten genom öka antalet exportgodkännanden. Nu står det klart att ett sådant exportgodkännande har getts för försäljning av griskött till Filippinerna.

– Att våra svenska företag nu har en ny marknad att exportera fläskkött till är väldigt glädjande. Svenskt fläskkött håller hög kvalitet, är hållbart producerat med god djurhälsa, låg antibiotikaanvändning och hög livsmedelssäkerhet. Det är värden som blir allt viktigare i den globala livsmedelsförsörjningen vilket detta är ytterligare ett bevis på säger landsbygdsminister Jennie Nilsson i en kommentar.

Exportgodkännandet har möjliggjorts genom ett nära och effektivt samarbete mellan regering, bransch och myndigheter. Målsättningen inom ramen för livsmedelsstrategin är fram till år 2030 ska den svenska exportandelen öka från från dagens cirka 30 procent till 50 procent år 2030, ett exportvärde som då skulle uppgå till över 100 miljarder kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078