23948sdkhjf

Hon ska leda forskning om livsmedel

Forskningsinstitutet Rise har utsett en ny chef i Göteborg för avdelningen som ägnar sig åt forskning och innovation kring jordbruk och livsmedel. Klara Båth tillträdde som avdelningschef vid årsskiftet, skriver Livsmedel i fokus.

På Rise hemsida skriver Klara Båth att hon som avdelningschef vill lyfta upp mikrobiologi på agendan hos livsmedelsföretagen. 

”Säkerhet är naturligtvis en grundförutsättning i livsmedelsproduktion. Men jag ser stor potential i att på olika nivåer jobba med hygien, för att även öka livsmedelskvaliteten och hållbarhetstiden”, skriver hon.

Dessutom, menar Båth, finns stora möjligheter med fermentering, för tillvaratagande av bi-/plusprodukter och att skapa klimatsmarta alternativ till dagens köttkonsumtion.

”Med min molekylärbiologiska bakgrund tycker jag dessutom att det är spännande med de nya möjligheter dessa tekniker öppnar upp, särskilt vid studier av smittspridning och inom hygienområdet. Jag eftersträvar ett tvärvetenskapligt arbetssätt för att få inblick i och lära av andra discipliner. Bättre förståelse för alla delar i en process, skapar bättre förståelse för helheten”.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078