23948sdkhjf

Hyllor gapar tomma efter coronaoro

Bunkring av torrvaror på flera håll.

Den pågående oron för coronaviruset och dess efterverkningar har gjort att att fler sett till att bunkra upp med livsmedel. Vilket lett till utplockade butikshyllor.

I Bromma var det två stora butiker som under helgen fick se en ovanligt stor åtgång av torrvaror. En av dess var City Gross.

– Det var väldigt tomt på vissa hyllor efter helgen. Vi visste ju att det är lönehelg så vi förväntade oss en stor åtgång av det mest men det gick åt rätt mycket mer kolonialvaror och havregryn än vi hade förväntat oss, säger butikschef Mathias Holmgren till Fri Köpenskap.

Även Stora Coop i Bromma såg en kraftigt ökad försäljning under helgen.

– Försäljningen av torrvaror som pasta, ris och olika typer av konserverad mat ökade med 60 procent. Det är helt otroligt, säger Ralph Flander, butikschef på Stora Coop i Bromma, till SVT Nyheter.

Den ökande försäljningen är så klart positivt för butikerna men frågan är om det kommer att ske något liknande igen.

– Det är svårt att säga, ingen vet ju riktigt vad som ska hända just nu men vi har iallafall inga problem med att fylla på hyllorna, de står tomma idag men imorgon kommer det se ut som vanligt igen, säger han.

Bunkringen är dock inte bara ett Bromma-fenomen. SVT Nyheter rapporterar även att Willys Sisjön i Mölndal haft liknande åtgång under helgen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109