23948sdkhjf

Pepsi köper energidrycksbolag för 4 miljarder dollar

Läsk- och snackskoncernen Pepsico förvärvar energidrycksaktören Rockstar för 3,9 miljarder dollar, framgår av enpresskommuniké. Pepsi avser via förvärvet expandera sitt utbud från konventionell läskeblask, skriver bolaget.

Rockstar och Pepsi har upparbetat samarbete sedan 2009, då ett distributionsavtal mellan de båda signerades. Därefter har energidryckernas marknadsandel exploderat och Rockstar-konkurrenten Monster Beverage är en av de aktier som gått bäst på hela Wall Street under de senaste fem-tio åren.

Pepsi har redan lagt under sig det i USA omåttligt populära läskmärket Mountain Dew, som har en mer sportig profil. Närmaste konkurrenten Coca Cola har å sin sida lanserat en variant under det egna varumärket vid sidan av en ägarandel i just Monster Beverage.

Summa summarum så har de båda världsledande cola-tillverkarna kommit ut på banan ordentligt efter att österrikiska Red Bull lade grundstenarna till en global energidrycksbransch med söta drycker med högt socker- och koffeininnehåll som i hög grad saluförts via marknadsföring och sponsoravtal med extremsportare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078