23948sdkhjf

Ny produkt minskar engångsplast

Smurfit Kappas nya TopClip-produkt lanseras av det ledande ölbryggeriet Royal Grolsch.

Smurfit Kappas hållbara TopClip-lösning kommer att lanseras på marknaden av det ledande ölbryggeriet Royal Grolsch som en pappersbaserad ersättning för plastkrympfilmen som man för närvarande använder till sina multiförpackningar för burkar.

Grolsch är en del av den globala livsmedels- och dryckesjätten Asahi, som äger en bred portfölj av varumärken, inklusive Peroni, Asahi öl, Mountain Dew och Schweppes tonic water.

– TopClip-produkten tilltalar Grolsch eftersom den eliminerar behovet av engångsplast och är 100 % förnybar, återvinningsbar och biologiskt nedbrytbar, säger Joost Nawijn, förpackningsutveckling på Grolsch.

– Genom att ersätta krympfilmen med den hållbara TopClip-produkten i Nederländerna kommer vi att kunna minska plastanvändningen med 100 ton per år, vilket motsvarar 4 miljoner plastpåsar. Detta är en förändring som bidrar till Grolschs mål att bli ett bryggeri med nollutsläpp.

TopClip levererar både på hållbarhet och funktionalitet. Lösningen täcker helt ovansidan av multiförpackningar med burkar, vilket gör att de skyddas mot kontaminering och ger utmärkt konsumenthantering och möjligheter till varumärkesexponering.

En oberoende livscykelanalys visar att genom att byta ut den befintliga krympfilmen runt burkarna mot den nya TopClip-förpackningen minskar koldioxidutsläppen med 36 % jämfört med ny plastkrympfilm och med 16 % jämfört med återvunnen plastkrympfilm. De totala så kallade miljökostnaderna halveras till och med.

– Kombinationen av hållbara egenskaper, det högkvalitativa utseendet och användarvänligheten var det som gjorde att Grolsch valde den här lösningen, säger, säger Joost Nawijn

Arco Berkenbosch, innovations- och utvecklingschef på Smurfit Kappa, tillade:

– Vi är så spända på att få se denna banbrytande lösning i händerna på konsumenterna. TopClip har rönt stort intresse sedan vi lanserade den på Smurfit Kappas globala Better Planet Packaging Day i november förra året.

– Matchningen mellan Grolschs mål att bli ett bryggeri med nollutsläpp och vårt Better Planet Packaging-initiativ förstärker det faktum att Grolsch är den perfekta partnern att vara först på marknaden med den här lösningen. Vi är glada över att kunna stödja Grolsch i lanseringen av deras revolutionerande multiförpackningar och ser fram emot att underlätta en eventuell konvertering av alla multiförpackningar från krympfilm till TopClip.

Smurfit Kappas TopClip-produkt gör debut den här månaden på utvalda stormarknader i Nederländerna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065