23948sdkhjf

Fortsatt oro bland producenterna

De svenska livsmedelsproducenternas möjligheter till produktion och leverans av varor under rådande coronaepidemi skiljer sig sig åt beroende på bransch, det framkommer av en ny undersökning gjord av DLF.

Läs också: Konkurrensverket ska kontrollera otillbörliga handelsmetoder

Undersökningen, en uppföljning på förra veckans, visar bland annat att det är färre företag som tror på mycket sämre produktions- och eller leveransförmåga för de kommande två veckorna men vissa branscher som påverkats extra mycket av ökad efterfrågan ser olika på framtiden. Tillverkare av konserver är inte lika pessimistiska som förut, ingen tror på förbättrad kapacitet men andelen som tror på oförändrad kapacitet är lika stor, samtidigt som ingen tror på "mycket sämre kapacitet.

Samtidigt har tillverkare av flingor, müsli och gryn ändrat synen på sin kapacitet till det sämre. Då förr hela 25 procent trodde på förbättrad kapacitet tror nu endast 12 på det samtidigt som hela 63 procent tror på något sämre, eller mycket sämre kapacitet. Både konservtillverkare och flingtillverkare tror på sämre leveranskapacitet i jämförelse med förra veckans undersökning.

Gällande leveransförmåga kan noteras att producenter av kategorin "all världens mat" nu gått från att ha 67 procent som tror på oförändrad kapacitet är siffrorna nu omvända och 67 procent tror på en något försämrad kapacitet, förmodligen på grund av stängda gränser i andra länder. Även produktionsförmågan tror fler producenter komer försämras

När det kommer till sjukfrånvaron är den i princip oförändrad från förra undersökningen där cirka 40 sett än något förhöjjd frånvaro och 10 procent en mycket högre frånvaro.

Läs mer om: DLF
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094