23948sdkhjf

Här hamnar Kirunas nya Systembolag

Uppbyggnaden av den nya stadskärnan i Kiruna pågår för fullt och nu står det klart att Systembolaget ingått avtal med LKAB om att hyra lokaler i kvarter 8, ett av de nya handelskvarteren

–Systembolaget är en viktig hyresgäst för Kirunaborna såväl som andra hyresgäster i nya centrum. Därför är det extra roligt att få berätta denna nyhet, säger Therese Lindroth, LKAB:s projektledare för samhällsomvandlingen i Kiruna i en kommentar.

Tidigare i år har LKAB och det kommunala fastighetsbolaget Kirunabostäder skrivit bytesavtal gällande ett flertal fastigheter i Kiruna nuvarande centrum. Bostäder och lokaler kommer att ersättas med nybyggda fastigheter i den nya stadskärnan. Det innebär att när Kirunabostäder tillträder som fastighetsägare tar de över hyresavtalet med Systembolaget.

Vilka fler aktörer som etablerar sig i det nya handelskvarteret är ännu inte bestämt men att det kommer tillkomma en eller flera matbutiker är högst troligt.

– Vi bygger en helt ny stad för 20 000 innevånare med allt vad det innebär, säger Tomas Stålnacke, projektledare för stadsomvandlingen, Kirunabostäder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094