23948sdkhjf

Arlas kosläpp blir av – digitalt

Lagenligt måste alla kor i Sverige släppas ut under sommaren och dessa kosläpp blivit en tradition som lockar uppemot 200 000 besökare varje år. Men på grund av den rådande coronaepidemin har publikevenemanget ställts in på många håll, däribland samtliga av Arlas planerade släpp.

Men de som fortfarande vill se ystra kor springa ut i de gröna kan nu göra det på nätet istället. På tre olika gårdar kommer Arla att direktsända släppen, bland annat med med hjälp av Gopro-kameror fastsatta på vissa av djuren.

– Denna speciella vår har verkligen vänt upp och ner på mycket. Men vi är entusiastiska över att dela denna nya form av kosläpp med allmänheten. Bland annat kommer vi fästa GoPro-kameror, eller som vi kallar det “KoPro”, på några av kossorna så att publiken får uppleva det ur deras perspektiv, säger Henrietta Anefalk, projektledare för det digitala kosläppet på Arla i en kommentar.

Livesändningarna kommer börja i söder och arbeta sig upp norrut med start den 25 april och slut den 9 maj. Under sändningarna kommer internetprofilerna Hampus Hedström och Josefin Caarle att presentera gården och bonden, tävla och svara på frågor innan det är dags för kosläppet.

Traditionsenligt bjuds det även på bullar till mjölken, fast nu i samarbete med lokala bagerier där den som vill kan svänga förbi dagen innan för att hämta ut sina bullar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063