23948sdkhjf

Danskt genombrott för Pändy Foods – listade hos Salling

Pändy Foods AB har klart med den första listningen inom den danska dagligvaruhandeln. Det är den stora danska kedjan Salling Group som kommer att börja sälja Pändys linschips Sour Cream & Onion och Cheese & Onion med start denna vecka.

Läs också: Pändy ger synergier för Bayn som vill förvärva mer

Pändy Foods vd Simon Petrén är stolt över lanseringen i Danmark. I Salling Group ingår butikerna Netto, Føtex, Bilka och Salling, vilka tillsammans utgör cirka 35 procent av den totala danska marknaden.

– Branschen som vi agerar inom har långa ledtider för den här typen av djupare marknadsetablering och med tanke på att produkterna lanserades vid årsskiftet så har vi kommit långt på kort tid. Salling Group är en betydande aktör som innebär ett stort steg för oss i att etablera hela Pändy-portföljen i den danska dagligvaruhandeln.

Listningen sker i samarbete med Salessupport. 

– Vi har nu arbetat med Salessupport i lite över ett år med att förbereda och genomföra lanseringen. De har även bolag i Sverige, Norge och Finland och vi ser goda möjligheter till ett fördjupat samarbete för att påskynda tillväxten på dessa marknader också, säger Simon Petrén.

Pändy Foods AB håller just nu på att integreras i sockerreduceringsbolaget Bayn Europe. Tidigare i år fattades beslut om att fusionera bolagen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11