23948sdkhjf

Här ska Nybergs Delis nya fabrik ligga

Familjeföretaget flyttar sin verksamhet från Slakthusområdet till Jordbro.

Köttproducenten Nybergs Deli ska bygga en helt ny specialanpassad fabrik. Hösten 2021 flyttar företagets cirka 80 anställda till de nya lokalerna i Jordbro, söder om Stockholm.

– Det känns fantastiskt att på ett vitt ark få börja rita en helt ny fabrik. Det ger oss möjlighet att bygga in alla de mervärden som vi sett framför oss avseende hållbarhet, effektivitet samt arbetsmiljö, kommenterar Joakim Inaeus, vd Nybergs Deli.

Nybergs Deli håller nu till på Styckmästargatan i Johanneshov, men i takt med att Slakthusområdet omvandlas till ett bostadsområde så flyttar den traditionella produktionen därifrån. 

I dag har familjeföretaget med anor från 1927 cirka 80 anställda fördelade på fyra olika adresser. I och med flytten till Jordbro kommer de olika produktionerna och kontoret att kunna samlas på ett enda ställe. De nya lokalerna på 7 500 kvadrameter ger också större möjligheter att växa och skapa förbättringar i framtidens process- och produktutveckling.

– Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete med Kilenkrysset, som för oss känns som en stor trygghet då de både bygger samt förvaltar vår nya fabrik. Närheten till vår nya granne Bring Frigo säkerställer betydligt färre kyltransporter på våra vägar och därigenom en minskad miljöpåverkan.

Nybergs Deli är specialister på fläskkött. I sortimentet ingår bland annat gourmetmörad fläskytterfilé, benfri kotlett och stek- & grillbitar. Företaget, vars juridiska namn är Olle Nyberg Chark AB, omsatte vid sin senaste årsredovisning 501 miljoner kronor och redovisade ett rörelseresultat på 22,6 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078