23948sdkhjf

Så gör butikerna med Paolos produkter

Efter det att Paolo Roberto avslöjats med att ha köpt sex svarade ett flertal företag med att sluta köpa in produkter från varumärket Paolos, däribland Coop och Ica. 

Vad som händer med de varor som redan finns ute på hyllorna skiftar. Flera butiker har meddelat att de inte vill sälja produkterna men att de samtidigt inte vill slänga dem. Coop Värmland har beslutat att från och med imorgon onsdag utförsälja samtliga produkter och skänka intäkterna vidare till välgörande ändamål.

– Redan i helgen beslutade vi att inte beställa fler produkter under varumärket, säger Coop Värmlands vd Tomas Sjölander i ett pressmeddelande som fortsätter:

– Däremot är det fel att kasta bort bra mat och därför kommer vi att sälja ut hela varulagret till inköpspris och skänka hela behållningen av försäljningen till Värmlands Läns Kvinnojourer. Om utförsäljningen går efter planerna kan det handla om hundratusentals kronor.

Liknande initiativ har även inletts bland ett flertal Icahandlare, däribland Ica Kvantum Liljeholmen, som på sociala medier meddelat att de istället för att rea ut produkterna säljer de till fullpris där halva beloppet till en organisation som "jobbar aktivt med att motverka prostitution, motverka människohandel, och att hjälpa offer tillbaka till ett fungerande liv".

Flera Ica-butiker, däribland Ica Hagahallen i Karlstad, Ica Nära Ljung och Ica Maxi i Skövde gjorde lite annorlunda då de skänkte bort produkterna i utbyte mot att den som tog emot dessa även swishade ett belopp till den ideella organisationen Talita som arbetar mot sexhandel i alla dess former. 

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14