23948sdkhjf

Johanssons bröd får nytt liv hos Bake my day

För två veckor sedan försattes Johanssons bröd i Sala i konkurs då företaget hamnat på obestånd. Vad som skulle hända med företaget som varit verksamma sedan 1950-talet var då osäkert men nu står det klart att Huddingebaserade bageriet Bake my day tar över verksamheten.

Det innebär att Johanssons bröd, som i första hand levererat till dagligvaruhandeln, skickade ut sina sista lass på lördagen och nu är det Bake my day som redan igår återupptog leveranserna under varumärket Bake my day. I övertagandet ingår inte lokalerna men varumärket Johanssons och några viktiga recept som den populära mandelkubben hänger med.

– Detta kompletterar oss som färskleveransbageri och möjliggör att vi nu kan leverera till hela Mälardalen med dagliga färska leveranser. Vi har ett snarlikt, men ett bredare sortiment, så många av de som har handlat av Johanssons Bröd har uttryckt viljan av att fortsätta med Bake my day och även utöka sitt sortiment. Just nu har det gått väldigt snabbt och vi har fått ett positivt bemötande från kunderna, vilket är roligt säger Sebastian Gransäter, försäljningschef på Bake my day till Food supply.

Produktionen kommer nu att ske från Bake my days lokaler i Huddinge söder om Stockholm för leverans till hela Johansson bröds tidigare upptagningsområde, ett område som sträcker sig mellan Eskilstuna, Arboga, Västerås, Hedemora, Östervåla, Enköping.

– Utöver det klassiska sortiment som erbjuds från ett färskleveransbageri tillkommer det nu även sådant som färskt glutenfritt, veganskt och laktosfritt, säger Sebastian Gransäter.

Bake my day tog även i slutet av april över det populära glutenfria bageriet Friendsofadam som även det försattes i konkurs tidigare i mars.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094