23948sdkhjf

Stjärnägg expanderar till Danmark

Svenska Stjärnägg har startat ny verksamhet i Danmark där de kommer att verka som leverantör inom kategorin ägg och äggprodukter från och med idag den 3 augusti. 

Det nya bolaget Stjerneæg A/S kommer både att verka under eget varumärke och leverera varor under kundernas egna varumärken.

–  Stjerneæg blir ett alternativ till de nuvarande stora aktörerna på den danska marknaden för ägg och äggprodukter. Vi söker nu partners som vill utveckla äggkategorin tillsammans med oss, säger Rolf Poulsen, vd för Stjerneæg i en kommentar.

Stjerneæg är resultatet av en sammanslagning mellan Stjärnägg och Dueholm som tillsammans bildat det nya danska bolaget.

– Det här är två mycket väl fungerande och effektiva företag som nu har bildat Stjerneæg A/S, och jag är säker på att det nya företaget kommer att bidra till ökad effektivitet på den danska marknaden. I Sverige är vi vana vid en mycket hårdare konkurrens på äggmarknaden. Därför kan vi erbjuda de danska kunderna konkurrenskraftiga priser. Sammantaget kommer Stjerneæg A/S kunna erbjuda flera fördelar till de danska kunderna, säger Stjärnäggs vd Håkan Burlin.

Det nya partnerskapet förändrar inte de två partnernas nuvarande affärsmodeller och profiler. Dueholm kommer fortsatt vara en leverantör av ekologiska ägg till den danska marknaden, och Stjärnägg kommer att fortsätta att vara en av Sveriges största leverantör av alla typer av ägg och äggprodukter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093