23948sdkhjf

Coca-Cola omorganiserar – vill få 4 000 anställda att lämna

Dryckesföretaget Coca-Cola ska omorganisera sin verksamhet, framgår av ett pressmeddelande. 4 000 anställda erbjuds nu avgångspaket för att lämna bolaget.

Det har planerats för en omorganisation av Coca-Cola i flera år, uppger vd och ordförande James Quincey. Syftet är att skapa ett bättre regionalt och lokalt fokus inom fem marknadsgrenar.

"Vi vill flytta fokus närmare kunden och konsumenter samtidigt som vi prioriterar om i portföljen", säger han.

Organisationen kommer gå från 17 affärsenheter under fyra geografiska områden till nio operativa enheter under fyra områden, för att begränsa dubbelarbete och samtidigt möjliggöra snabbare produktutveckling, skriver Coca-Cola.

De paket som erbjuds till 4 000 anställda, som finns i USA, Kanada och Puerto Rico, uppges vara ämnade för att begränsa antalet varsel. Kostnaderna för paketet uppgår till mellan 350 och 550 miljoner dollar.

Coca-Colas aktie har haft svårt att återhämta sig i kölvattnet av det börsras som inträffade efter att pandemin bredde ut sig globalt och restaurangförsäljningen började svika som en följd av de karantänsåtgärder som infördes.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109