23948sdkhjf

Ny godiskedja satsar på hållbarhet

Den 25 september öppnar Godisbanken, en ny godisbutik, i Mölndal. Den nya butiken är pilot i det som är tänkt att bli en kedja där fokus främst vilar på hållbarhet. Butiken kommer att ha flera avdelningar för hållbart godis. Men den största satsningen görs på det sockerfria sortimentet som den som går in i butiken upptäcker direkt. Även veganskt, rättvisemärkt och ekologiskt godis kommer att ingå i sortimentet.

–  Vi har som mål att vara Sveriges mest hållbara godisbutik,och det innebär att vi lägger starkt fokus på godis som lever upp till detta. Vi har därför alltid ett stort urval av rättvisemärkt godis, liksom av veganskt och ekologiskt. Här kommer även det sockerfria utbudet in, säger Henrik Almqvist, vd på Godisbanken. 

Förutom det mer hållbara sortimentet kommer butiken även att drivas av grön el, inredningen vara svensktillverkad och plastpåsar kommer att lysa med sin frånvaro. Även butikspersonalens kläder tillverkas av ekologisk bomull och kunderna kommer även att erbjudas självutcheckning och digitala kvitton.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063