23948sdkhjf

Mackmyra refinansierar med största ägaren

Whiskybolaget Mackmyra genomför tillsammans med sin störste ägare Lennart Hero en refinansiering av bolagets skuld- och lånestruktur. 

Därigenom får bolaget avsevärt förbättrade lånevillkor som lägger grunden för att Mackmyra uthålligt kan fortsätta vägen mot lönsamhet, skriver Mackmyra i ett pressmeddelande.

Mackmyra har träffat avtal med Lennart Hero om att ta upp lån om 140 miljoner kronor. I samband med det kommer bolaget att återbetala de befintliga lån om cirka 121 miljoner kronor som i dag finns hos Handelsbanken, Almi och Norrlandsfonden. Med den nya finansieringen får Mackmyra cirka 19 miljoner kronor i utökad fast kreditram. Mackmyra kommer också att ingå avtal med SEB om en checkkredit om 15 miljoner kronor, vilket motsvarar en utökning med 5 miljoner kronor. 

I anslutning till lånet har samtliga innehavare av A-aktier i Mackmyra åtagit sig att avyttra den största delen av dessa aktier till Lennart Hero, som efter transaktionerna kommer att äga 19,2 procent av kapitalet och 29,7 procent av rösterna i Mackmyra. 

Låneavtalet är villkorat av extra bolagsstämmas godkännande. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109