23948sdkhjf

Vertikalodlare tar in kapital och bygger i centrala Stockholm

Den svenska startupen och vertikalodlaren Urban Oasis vill expandera och har därför tagit in 10,5 miljoner från nya och gamla investerare. Familjekontoret Pelarhuset och Anteeo får sällskap av ängelinvesterarna Toni och Charly Nijm.

Urban Oasis startade som ett pilotprojekt 2017 och har sedan dess skalat upp sin produktion av bladgrönsaker, Grönkål, Pak Choi och Grönsallat i ett bergrum under ett bostadskvarter i Liljeholmen. Idag återfinns företagets produkter hos återförsäljare som Ica, Coop och Matsmart.

Med det nya kapitalet är tanken nu att Urban Oasis ska bygga en ny anläggning, en så kallad Megafarm, som ökar produktionskapaciteten 15-20 gånger. Arbetet med anläggningen har redan påbörjats och produktionen beräknas börja redan i slutet av 2020.

– Vi vill förändra hur livsmedel produceras och konsumeras. Idag importerar Sverige grönsaker till ett värde av mer än 25 miljarder kronor. Genom att odla där människor bor minskar vi inte bara transporter och klimatpåverkan utan framför allt får vi grönsaker som är mycket färskare, smakar mer och är helt obesprutade. Med hjälp av den senaste tekniken bygger vi en livsmedelsproduktion anpassad för 2000-talet, säger vd och grundare Albert Payaró Llisterri i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.128