23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Så mycket har restaurangförsäljningen sjunkit

De svenska restaurangernas försäljningsvolym sjönk 18,6 procent under det tredje kvartalet jämfört med motsvarande kvartal 2019.

Det framgår av statistik som SCB har tagit fram i samarbete med Visita, Dagligvaruleverantörernas Förbund (DLF) och Svensk Cater.

Under tredje kvartalet var nedgången 40,1 procent.

Svagast utveckling under tredje kvartalet noteras för trafiknära restauranger, -45,0 procent, och hotellrestauranger, -41,2 procent. Endast snabbmatsrestauranger såg en ökad försäljning, +1,6 procent, under tredje kvartalet.

I löpande priser minskade försäljningen med 16,7 procent under tredje kvartalet jämfört med samma period föregående år.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.093|