23948sdkhjf

Astrid & Aporna gör göttbullar med Mycorena

Det kända veganska varumärket Astrid & Aporna, numera en del av Kale United, ska börja tillverka  veganska "köttbullar" med råvara från Mycorena.

– För Kale United så är det här ett drömprojekt. Vi har alltid velat ta hem produktionen av Astrid & Aporna till Sverige, säger Måns Ullerstam, grundare och vd på Kale United i en kommentar.

Mycorenas egenutvecklade svampprotein Promyc är tänkt att kunna användas i flera olika produkter men det var just veganska bullar som var den första produkten som företaget själva testade i mindre skala.

– När vi lanserade våra första veganska köttbullar baserat på Promyc i affären för en mindre kundgrupp förstod vi inte att det skulle bli en sådan succé att Sveriges äldsta veganbolag Astrid & Aporna skulle vara intresserad av att ta det vidare, säger grundaren av Mycorena, Ram Nair i en kommentar.

Kale United har idag en rad olika växtbaserade företag i sin portfölj och förhoppningen är att Promyc ska kunna användas även i andra produkter framöver.

– Med Kale United som drivande i samarbetet så är vi säkra på att vi kan ta Promyc till en större kundgrupp genom Astrid & Aporna och på sikt andra bolag i Kale Uniteds portfölj, säger Ram Nair.

De nya bullarna kommer att gå under namnet "Svenska Göttbullar".

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095