23948sdkhjf

Astrid & Aporna gör göttbullar med Mycorena

Det kända veganska varumärket Astrid & Aporna, numera en del av Kale United, ska börja tillverka  veganska "köttbullar" med råvara från Mycorena.

– För Kale United så är det här ett drömprojekt. Vi har alltid velat ta hem produktionen av Astrid & Aporna till Sverige, säger Måns Ullerstam, grundare och vd på Kale United i en kommentar.

Mycorenas egenutvecklade svampprotein Promyc är tänkt att kunna användas i flera olika produkter men det var just veganska bullar som var den första produkten som företaget själva testade i mindre skala.

– När vi lanserade våra första veganska köttbullar baserat på Promyc i affären för en mindre kundgrupp förstod vi inte att det skulle bli en sådan succé att Sveriges äldsta veganbolag Astrid & Aporna skulle vara intresserad av att ta det vidare, säger grundaren av Mycorena, Ram Nair i en kommentar.

Kale United har idag en rad olika växtbaserade företag i sin portfölj och förhoppningen är att Promyc ska kunna användas även i andra produkter framöver.

– Med Kale United som drivande i samarbetet så är vi säkra på att vi kan ta Promyc till en större kundgrupp genom Astrid & Aporna och på sikt andra bolag i Kale Uniteds portfölj, säger Ram Nair.

De nya bullarna kommer att gå under namnet "Svenska Göttbullar".

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Krönika: Björn Hellman om politikernas populistiska utspel
Sjöstrand Coffee får brittisk miljonorder
Cafékedjan Le Croissant i konkurs
Semper ansluter sig till Lantmännens gröna initiativ
Probi tillsätter ny ordinarie vd
Därför pressar kedjorna sina leverantörer att sätta vetenskapsbaserade mål
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.112