23948sdkhjf

Mycorena och Ica ska testa mykoprotein i butik

Den svenska producenten av sitt egenutvecklade svampprotein, promyc, ska tillsammans med Ica testa nya produkter för den svenska marknaden. 

Samarbetet är en del av initiativet som Ica Växa som har som mål att främja konsumtion och produktion av svensk växtbaserad mat.

– Vi är väldigt nyfikna på mykoproteinet och glada över att utforska möjligheterna tillsammans med Mycorena. Genom en ökad samverkan i värdekejdan kommer vi att snabbare kunna utveckla, utvärdera och lära oss och därmed förkorta tiden till vi har en vara på hyllan, säger Sofia Olsson, chef för innovation och konceptutveckling på Ica Sverige i en kommentar.

Till en början ska samarbetet undersöka mykoproteinets framtid i olika produkter på den svenska marknaden och under året kommer Mycorena lansera en testprodukt i utvalda ICA-butiker för att utvärdera marknadspotentialen och möjligheten att ta konceptet vidare för en större lansering.

–  Vi ser Ica som en innovativ aktör inom livsmedel och handel, som vill ligga i framkant av konsumenttrender och skapa framtidens mat. Genom detta samarbete kommer vi att utveckla och testa nya produkter med Promyc som huvudingrediens. Ica har stor marknadsinsikt och vi ser vi fram emot att nå ut till fler konsumenter, säger Ebba Fröling, projektledare och operativ chef på Mycorena i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156