23948sdkhjf

Scans falukorv ömsar skinn

Måltidsklassikern Falukorv 800 g ligger etta på listan över Scans mest sålda produkter. Nu ömsar den skinn och får en helt igenom förnybar, växtbaserad förpackning.

HK Scan har satt som mål att till 2030 ha förpackningar som antingen är gjorda av återvunnet material eller förnybart material. Därför byter man nu förpackning på sina mest populära produkt.

Den nya förpackningen består till 100 procent av förnyelsebart material, till största del papper med ursprung i de nordiska skogarna, och biobaserad förnyelsebar plast på insidan. Detta medför att Scan använder cirka 22 ton mindre plast per år. Med en minskad klimatpåverkan om 70 procent, motsvarar det ett minskat utsläpp av 207 ton CO2e per år. Att förpackningen till en sådan måltidsklassiker spelar roll för klimatet är med andra ord ganska tydligt.

HK Scan-koncernen har som mål att uppnå netto noll klimatavtryck från företagets egen produktion i slutet av 2025 och att uppnå netto noll klimatavtryck för hela värdekedjan, från gård till gaffel, senast i slutet av 2040. Klimatsmartare produktförpackningar är en viktig del av de målsättningarna.

Scan tillverkar varje år ca 8 000 000 falukorvar som serveras i svenska hushåll. Enligt Matrapporten 2020 kommer korv stroganoff på plats nummer 7 på listan över svenskarnas vanligaste vardagsrätter. De nya förpackningarna finns i butik sedan början av januari.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109