23948sdkhjf

Frill ska sälja produkter från svenskägt företag i Italien

Frill Holding, listade på Nasdaq First North, har ingått ett exklusivt distributionsavtal med italienska Bacoccoli om försäljning och marknadsföring av företagets produkter i Norden.

Bacoccoli drivs av ett gift par som för ett antal år sedan flyttade från Stockholm till makens rötter i Italien och där började verksamheten. Tomas Bacoccoli ger lite bakgrund på sin Facebook.

– Allt började med en kväll för många år sedan när vi smakade på den nya olivoljan och Elin utbrast, ”Tänk om de i Sverige fick vara med om det här”. Vi började så sakteliga se till att våra vänner i Sverige fick smaka på det som Umbrien har att erbjuda. Och förra året tog vi ett stort kliv in på många människors köksbord, men nu tack vare Frill Holding AB får vi en chans att ta detta till en helt ny nivå.

Avtalet på fem år innebär att Frill har exklusiv rätt till försäljning av Bacoccolis produkter i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island.

Bacoccolis sortimentet består av jungfruolivolja från området och planer finns på att även lansera pasta, choklad och konserverad tryffel därifrån.

– Det exklusiva avtalet med Bacoccolis har en mycket god kommersiell potential. Produkterna kompletterar vår produktportfölj mycket väl och flera nya lanseringar av Bacoccolis produkter närmaste året skapar förutsättningar för framgångar i Norden, säger Peter Blom, styrelseordförande för Frill Holding, i en kommentar.

Lanseringen av produkterna är planerade att ske i andra kvartalet i år och de kommer att säljas i dagligvaruhandeln, saluhallar, delikatessbutiker, restauranger och direkt via e-handel.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.047