23948sdkhjf

Coop och HK Scan sponsrar unga nötköttsproducenter

HK Scan och Coop tror att efterfrågan på svenskt kött kommer att fortsätta öka och vill stötta generationsskiftet inom det svenska lantbruket. Därför gör parterna nu en gemensam sponsringsinsats där 20 unga lantbrukare ska få hjälp med inköp av avelstjurar.

– Medelåldern för svenska lantbrukare blir allt högre och därför är det viktigt att värna återväxt och underlätta för kommande generationer att våga satsa långsiktigt. Svenskt kött har flera unika värden inom djurvälfärd och miljö, som är viktiga att stödja och som våra medlemmar och kunder efterfrågar, säger Majsan Pense, inköpsansvarig för kött på Coop.

Torbjörn Lithell, försäljningsdirektör Detaljhandel HK Scan Sverige, påminner om att att vikten av en god självförsörjningsgrad blivit ännu tydligare under det senaste coronapräglade året.

– Vi är glada över den här möjligheten att tillsammans med Coop stötta inhemsk köttproduktion och på det sättet bidra till att säkra den framtida tillgången på svenskt kött. Vi tror att efterfrågan på svenskt kött kommer att öka.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094