23948sdkhjf

Rutasoka till City Gross och Menigo

Kaffeföretaget Rutasoka med odling i Kongo och produktion i Göteborg har skrivit avtal med både Menigo och Bergendahl Food för distribution och försäljning av företagets produkter. Avtalet innebär att Rutasokas kaffe nu finns att tillgå hos City Gross, Matrebellerna, samt för hotell, restauranger och kaféer över hela landet.

– Det här är en stor möjlighet för oss att finnas tillgänglig på Bergendahls och Menigo, den här affären kan bli hur stor som helst. Nu handlar det om kommunikation med ett starkt kundfokus och marknadsbearbetning där vi kan prata om de värden som våra produkter har, säger Rebu Burubwa, vd och grundare av Rutasoka.

Allt kaffe från Rutasoka kommer från Kongo och förutom att det ger möjligheter till bönderna där att försörja sig själva återinvesteras delar av företagets vinst i lokala projekt för att främja hälsa och jordbruk.

Rutasoka fick i och med pandemin ändra sin strategi och skifta om mot dagligvaruhandeln från hotell- och restaurang. Idag finns Rutasoka även på Lidl, Mathem och Matsmart och i enskilda butiker. Men även om hotell- och restaurangbranschen tagit stryk under pandemin har Rebu Burubwa och Rutasoka inte gett upp hoppet om branschen.

–  Vi har inte lämnat Horeca. Det är en stark marknad och en viktig kanal för oss och den kommer komma tillbaka. Efter pandemin ska vi vara fortsatt tillgängliga för våra kunder även om vi just nu satsar mer på dagligvaruhandeln.

Som en del i den här långsiktiga strategin tog Rutasoka nyligen in Gekås tidigare koncern-vd Jan Wallberg.

– Med Jans hjälp kommer vi nu att jobba ännu mer med strategiska frågor och fortsätta att växa som bolag, säger Rebu Burubwa.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.156