23948sdkhjf

Designad för återvinning

Sealed Air lanserar en ny krympfilm för vakuumförpackning som ska hjälpa livsmedelsföretag att i allt högre grad erbjuda förpackningar anpassade för en cirkulär ekonomi.

Det nya varumärket Cryovac Designed-for-Recycling Standard Presentation Shrink Bag och Shrinkable Rollstock är världens första RIC4-kodade värmeförseglingsbara livsmedelsförpackningsmaterial, vilket innebär att de är 100 % återvinningsbara.

Plasten har en tunnare och lättare EVOH-barriär och samtidigt en hög motståndskraft mot mekanisk påverkan. Dessa egenskaper kan hjälpa till att minska användningen av förpackningsmaterial och det totala koldioxidavtrycket med upp till 60 % jämfört med konventionella plastfilmer i termoformande förpackningssystem.

Ed Roberts, Global Sustainability Leader på Sealed Air, säger;

– The Designed-for-Recycling Standard Presentation Shrink Bag och Shrinkable Rollstock har tagits fram för att erbjuda en komplett lösning för ökad hållbarhet. Återvinningsbarheten kompletteras med förbättrade krympegenskaper, punkteringsmotstånd och barriäregenskaper för att minska matsvinnet, samtidigt som förseglingstemperatur och energianvändning under förpackningsprocessen reduceras.

Den nya Designed-for-Recycling Standard Presentation Shrink Bag och Shrinkable Rollstock har testats i enlighet med protokoll som anges av Association of Plastics Recyclers (APR) och Plastics Recyclers Europe (PRE), med 100% återvinningsbarhet certifierad av Institut Cyclos -HTP.

– Förutom att möta växande krav på ökad hållbarhet, uppfyller förpackningen Designed-for-Recycling också andra viktiga konsumentkrav. De förseglade förpackningarna är lätta att öppna, glansiga med minskad dimmighet och undviker missfärgning av kött. Tillsammans hjälper dessa prestanda till att driva försäljningen, vilket är ytterligare ett steg mot mindre matsvinn och bättre resursutnyttjande.

Materialen kan användas i konventionella förpackningsmaskiner. Shrink Bags i ett brett utbud av värmeförseglingsmaskiner, inklusive Cryovac VR- och VS-vakuumlinjer, medan krympningsbara rullmaterialet Shrinkable Rollstock kan köras i horisontella FFS-maskiner och liknande maskiner.

– För att bygga en cirkulär ekonomi behöver vi material och processer som tar en helhetssyn på hållbarhet. Detta tillvägagångssätt är kärnan i den nya Designed-for-Recycling-förpackningen, med framsteg inom återvinningsbarhet som en del av en lösning som ger förbättrad effektivitet och lägre avfall i hela livsmedelsförsörjningskedjan, bortom slutet på förpackningens livslängd.

Sealed Air kastar dock in en brasklapp. Graden av återvinningsbarhet för förpackningar i det nya materilet beror på den specifika produktkonfigurationen, vad den återvunna plasten ska användas till och tillgängligheten av lämpliga lokala återvinningsanläggningar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094