23948sdkhjf

Sjöstrand Coffee sätter ambitiöst tillväxtmål

Sjöstrand Coffee hade totala intäkter om 4,0 miljoner kronor under det första kvartalet 2021 (1,4). Rörelseresultatet blev -0,3 miljoner kronor (-0,5). Det framgår av delårsrapporten.

"Vi har satt en ambitiös tillväxt för 2021 med målsättning att nå en omsättning på dryga 30 miljoner kronor och ett resultat på 1,3 miljoner", skriver vd Cecilia Hjertzell.

Enligt vd:n har bolagets tillväxt utmanats av den rådande pandemin där de globala transporterna drabbats av fördröjningar vid godsankomst till följd av nedstängning i bland annat Nederländerna.

"Det har resulterat i kraftiga prisökningar som varit svåra att försäkra sig emot i och med att rederierna inte fastställt priser för transporter bokade i förväg, samt extra påslag för tomma fraktcontainers till Kina. Det har även resulterat i komponentbrist och förlängda produktionstider i Kina", skriver bolaget.

För det första och andra kvartalet har bolaget kunnat säkra leveranser och frakthemtagning samt har nu säkrat produktionsplanen för det resterande året.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078