23948sdkhjf

Större förlust än väntat för Beyond Meat

Bolagets växtbaserade produkter möter tuffare konkurrens.

Beyond Meat backade med över 6 procent i den amerikanska efterhandeln på torsdagen, sedan bolagets rapport visat på allt tuffare konkurrens och oväntat svårt motstånd vad gäller att få in bolagets produkter på restaurangmenyerna. Det skriver Financial Times.

Bolagets förlust för kvartalet, 0:42 dollar per aktie, var mer än dubbelt så stor som analytikerna i snitt hade väntat sig. Intäkterna ökade visserligen med 11 procent till 108 miljoner dollar, men även de var lägre än analytikernas genomsnittliga förväntningar som var på 114 miljoner dollar.

Bolaget uppgav att det fortsätter att möta "betydligt minskad efterfrågan" från restauranger, då kunder under pandemin har fortsatt att hålla sig borta därifrån. När pandemin först bröt ut noterade bolaget i stället en stark positiv effekt från privatkunder som hamstrade varor, men denna effekt har sedan en tid planat ut.

En faktor som bidragit till att pressa Beyond Meats aktie på senare tid är den konkurrerande matjätten Tyson, som lanserat ett eget utbud av växtbaserade köttersättningar. En annan av Beyond Meats konkurrenter, Impossible Foods, har inlett ett priskrig som bland annat innebär rabatter för privatkunder. Detta har lett till att Impossible Foods ökat sin försäljningsvolym och tagit marknadsandelar, "till stor del på Beyond Meats bekostnad", säger Alexia Howard, analytiker vid Bernstein, till Financial Times.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094